Zyban kopen zonder recept

Zyban

Kopen? Start consult

Description

Wat is Zyban?

Zyban is een geneesmiddel tegen nicotineverslaving. Het wordt voorgeschreven aan mensen die het moeilijk vinden om op eigen kracht te stoppen met roken. Het geneesmiddel wordt geproduceerd door het bedrijf Glaxo Wellcome [1]. Het heeft een vrij oude geschiedenis, al in 2003 waren er plannen om de naam van dit geneesmiddel te veranderen (van Zyban naar Quomem) [2], maar zoals we op dit moment kunnen zien, is de merknaam op dit moment hetzelfde.

Hoe werkt Zyban?

De werking van Zyban is gebaseerd op de werking van het werkzame bestanddeel van het geneesmiddel, bupropion. Volgens Wikipedia is het een antidepressivum dat niet alleen wordt gebruikt bij de behandeling van nicotineverslaving, maar ook bij de behandeling van depressie, evenals aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit.

Hoe werkt bupropion in Zyban?

De bupropion in Zyban beïnvloedt de mechanismen in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het gevoel van genot dat een persoon krijgt tijdens het roken. Wanneer een patiënt die deze medicatie gebruikt stopt met roken, ervaart hij geen hunkering naar sigaretten. Het medicijn onderdrukt ongewenste reacties die kunnen optreden tijdens het proces van stoppen met roken, zoals depressie, stemmingswisselingen, angstgevoelens, en anderen.

Zyban vs Wellbutrin

Wellbutrin is een ander geneesmiddel dat 150 of 300 mg bupropion bevat. Sommige mensen proberen Zyban vs Wellbutrin te vergelijken om uit te vinden welk medicijn beter is voor nicotineverslaving. In feite is het niet redelijk om ze te vergelijken, omdat Wellbutrin, hoewel het dezelfde werkzame stof bevat, wordt gebruikt om depressie te behandelen.

Champix vs Zyban

Champix is ook een geneesmiddel tegen nicotineverslaving, maar bevat een andere werkzame stof – varenicline, die anders werkt dan bupropion. Als je Champix tegenover Zyban zet, kun je niet zeggen welk middel in de vergelijking zal winnen. In sommige gevallen is het eerste middel doeltreffender, in andere gevallen het tweede. Alleen een arts kan beslissen welk geneesmiddel in uw geval het beste is. Omdat Pfizer Champix van de markt heeft gehaald, is dit geneesmiddel vanaf de zomer van 2022 helemaal niet meer verkrijgbaar in de Europese Unie. Er is geen informatie over wanneer Champix weer op de farmaceutische markt zal komen. Het enige levensvatbare alternatief is dus Zyban.

Is het nemen van Zyban alleen voldoende om met roken te stoppen?

Alleen het innemen van Zyban om te stoppen met roken is niet voldoende. De patiënt moet gemotiveerd zijn om de slechte gewoonte op te geven. Hoe hoger de motivatie, hoe groter de kans dat de verslaving overwonnen wordt.

Kunnen Zyban tabletten zonder recept worden besteld?

Zyban tabletten kunnen niet zonder recept worden besteld. Dit geneesmiddel heeft bijwerkingen en is niet voor iedereen geschikt, dus u kunt het alleen innemen na overleg met een arts.

Hoe kan ik Zyban kopen?

Om Zyban te kopen, moet u eerst naar een arts gaan. Deze zal u een recept voor het geneesmiddel geven, waarna het bij een apotheek gekocht kan worden. Deze manier om een geneesmiddel te kopen is niet altijd handig, omdat het lang kan duren: het kan zijn dat u lang moet wachten op een bezoek aan een arts, of dat de apotheek het geneesmiddel dat u nodig heeft niet heeft. Om uzelf te behoeden voor mogelijke moeilijkheden, kunt u het geneesmiddel in een online apotheek bestellen.

Houd er ook rekening mee dat Zyban niet bij Kruidvat kan worden gekocht, aangezien dit een receptgeneesmiddel is dat niet door een dergelijke drogist kan worden verstrekt.

Waarom kan het beter zijn om het medicijn in een online apotheek te kopen?

Het maakt niet uit of u in Nederland, België of een ander EU-land woont, het kopen van een medicijn in een online apotheek is voor u net zo handig. Om een geneesmiddel te kopen, moet u een gezondheidsvragenlijst invullen op de website van de apotheek. Deze zal worden beoordeeld door een van de artsen die samenwerken met de apotheek. Op basis van uw klachten zal hij een recept voor het geschikte geneesmiddel uitschrijven, dat hij aan een partnerapotheek zal geven. Het personeel maakt het geneesmiddel klaar en stuurt het naar u op via de post/koeriersdienst. U ontvangt een factuurcode om uw pakket te volgen. Meestal komen de goederen de volgende dag aan nadat de bestelling is verwerkt. U kunt bestellen levering aan uw deur en ontvang uw geneesmiddel zonder het verlaten van uw huis.

Zyban prijs in online apotheek

De prijs van Zyban in een online apotheek omvat niet alleen de kosten van het geneesmiddel zelf, maar ook de diensten voor het uitschrijven van een recept en het leveren van het geneesmiddel. Er kunnen kortingen gelden voor groothandelklanten.

Voorzorgsmaatregelen bij het gebruik van Zyban 150 mg

U mag Zyban niet innemen als u last heeft van epileptische aanvallen, een eetstoornis heeft, of abrupt bent gestopt met het innemen van anti-epileptische medicijnen, alcohol of kalmerende middelen.

Als u eerder monoamine-oxidaseremmers heeft gebruikt en er zijn minder dan 2 weken verstreken sinds het stopzetten daarvan, moet u afzien van het innemen van Zyban 150 mg of van andere doseringen.

Om een ontwenningssyndroom te voorkomen, moet u geleidelijk stoppen met het innemen van bupropion. Stop het geneesmiddel alleen na overleg met een arts.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van Zyban kan de patiënt last krijgen van een droge mond, verstopte neus, oorsuizingen, slaapproblemen en andere bijwerkingen. Lees voor informatie over alle bijwerkingen de officiële bijsluiter.

Interacties

Zyban kan een wisselwerking hebben met veel geneesmiddelen. Voordat u dit geneesmiddel voorschrijft, moet u uw arts vertellen welke geneesmiddelen u allemaal gebruikt.

Het is belangrijk: het innemen van MAO-remmers met dit geneesmiddel kan een ernstige (mogelijk fatale) wisselwerking veroorzaken. Vermijd het innemen van MAO-remmers (isocarboxazide, linezolid, metaxalone, methyleenblauw, moclobemide, fenelzine, procarbazine, rasagiline, safinamide, selegiline, tranylcypromine) tijdens de behandeling met Zyban.

Ervaring met Zyban

De ervaringen met het gebruik van Zyban kunt u lezen op drugs.com. De meeste patiënten schrijven dat ze tevreden zijn over zijn werk. De gemiddelde waardering van Zyban op de site was op het moment van schrijven 8,1 punten uit 10.

Gebruikersrecensies zijn ook te vinden op WebMD. Enkele daarvan zijn:

  • Ik had een hartaanval en moest stoppen met roken. Met behulp van dit medicijn had ik helemaal geen hunkering, en ik ben nu al 8 jaar rookvrij.”
  • “Ik rook al 46 jaar een pakje per dag, en ik heb zo vaak geprobeerd te stoppen. Dit werkte goed voor mij.”
  • “Kort na de eerste dosis merkte ik een verhoogde hartslag en een ongemakkelijk angstig gevoel als ik probeerde te rusten.”

Bronnen:

  1. https://www.medicines.org.uk/emc/medicine/2948
  2. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC264979/