emla kopen zonder recept

Emla

Kopen? Start consult

Description

Hoe kunt u Emla crème/zalf online kopen?

Emla is een plaatselijk verdovende crème. Het wordt soms een verdovende zalf genoemd, hoewel het geneesmiddel in de vorm van een crème wordt geleverd. U kunt het bij een online apotheek bestellen.

Om Emla crème/zalf te kopen, selecteert u gewoon de benodigde hoeveelheid van het product op de website en plaatst u een bestelling. Indien nodig kunt u een recept voor medicijnen krijgen. Om dit te doen, moet u een online gezondheidsvragenlijst invullen, die de arts zal beoordelen en een recept voor zal uitschrijven (indien dit veilig voor uw gezondheid wordt geacht). Indien nodig kan de patiënt een medisch consult krijgen, waar de arts de vragen van de cliënt met betrekking tot het medicijn zal beantwoorden, bijvoorbeeld hoe het gebruik van de crème de ejaculatie beïnvloedt, wat zijn de alternatieven voor Emla-crème, enz.

 Het recept van de arts wordt naar de partner apotheek gestuurd. Het bereidt het medicijn voor en stuurt het per koerier naar de klant. Om het pakket te volgen, krijgt de klant een factuurcode. De kosten van de goederen zijn al inclusief een medische consultatie en levering. Er zijn geen extra betalingen of verborgen kosten.

Hoe werkt Emla verdovende crème?

Het geneesmiddel bevat lokale anesthetica – prilocaïne en lidocaïne. Na het aanbrengen van deze stoffen op de huid hebben ze een uitgesproken verdovend effect. De werkingsduur van de crème wordt bepaald door de hoeveelheid toegediende medicatie en de duur van de blootstelling. Als u het medicijn bijvoorbeeld 1-2 uur aanbrengt, houdt het effect tot 2 uur na verwijdering aan. Studies bij vrijwilligers hebben aangetoond dat 9 van de 10 mensen na gebruik van de crème gedurende 120 minuten geen pijn op de plaats van toediening ervaren bij het inbrengen van een dermatoom (biopsiepons) met een diameter van 4 mm tot een diepte van 2 mm en gedurende 60 minuten bij het inbrengen tot een diepte van 3 mm.

Bij gebruik van het medicijn op de huid van de geslachtsorganen komt het effect sneller, maar kan het minder lang duren. Dit komt doordat de huid op intieme plekken kwetsbaarder is, de werkzame stoffen daar sneller doordringen en na korte tijd door het lichaam worden uitgescheiden. Bij gebruik tegen vroegtijdige zaadlozing (off-label) begint het geneesmiddel gewoonlijk binnen 15-30 minuten na het aanbrengen in te werken. Volgens een Britse studie uit 2011 [1] kunnen prilocaïne en lidocaïnecrème de intra vaginale ejaculatielatentietijd (IELT), d.w.z. de tijd die een man nodig heeft om te ejaculeren tijdens vaginale penetratie, tot 6 keer verlengen met verwaarloosbare bijwerkingen.

Het effect van het medicijn is ook korter op andere plaatsen met een gevoelige huid. Vooral in die gebieden waar een persoon regelmatig haar verwijdert (nek, oksels, benen, enz.).

Vanwege het effect op het oppervlakkige vaatbed kan de crème bleekheid of roodheid van de huid veroorzaken. Een dergelijke reactie ontwikkelt zich meestal sneller bij mensen die lijden aan atypische dermatitis.

Indicaties en contra-indicaties

De indicatie voor gebruik van Emla is verdovende werking op de huid. Het medicijn kan bijvoorbeeld worden gebruikt als plaatselijke verdoving voor:

  • oppervlakkige chirurgische ingrepen;
  • overgevoeligheid tijdens injectie;
  • bloedmonsters nemen;
  • laser behandeling;
  • inbrengen van een katheter
  • reiniging van trofische ulcera van de onderste ledematen;
  • curettage van molluscum contagiosum;
  • voortijdige ejaculatie (off-label).

Crème 30 gr Emla kan niet alleen gebruikt worden voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Het kan met name worden voorgeschreven voor gebruik bij pasgeborenen (0-2 maanden). Als regel, het geneesmiddel wordt op de kinderhuid aangebracht vóór intraveneuze of intramusculaire toediening van geneesmiddelen, bloedonderzoek en kleine oppervlakkige operaties. De crème mag echter niet worden aangebracht op de huid van kinderen jonger dan één jaar die geneesmiddelen gebruiken die de vorming van methemoglobine in het bloed veroorzaken. Ook kunnen artsen de crème niet voorschrijven aan vroegtijdig geboren baby’s die vóór 37 weken zwangerschap zijn geboren. Bovendien mag de crème niet worden aangebracht op de genitale huid en genitale mucosa (bijvoorbeeld penis en vagina respectievelijk) bij kinderen jonger dan 12 jaar, omdat er onvoldoende gegevens zijn over de absorptie van actieve bestanddelen van het geneesmiddel [2 ].

Emla – tattoo zalf, en andere mogelijkheden voor niet-medisch gebruik van het geneesmiddel

Deze verdovende crème wordt niet alleen in de geneeskunde gebruikt. 

Heel vaak wordt het gebruikt in de cosmetologie, bijvoorbeeld voor microblading, fillers, cosmetische injecties, microneedling, en het verwijderen van wratten. Het medicijn wordt vaak gebruikt voor het tatoeëren van wenkbrauwen. En tatoeëerders noemen Emla een tattoo-zalf. De ervaring leert dat de crème de pijn aanzienlijk verlicht bij het tekenen op de huid, vooral op intieme plaatsen.

Piercers die piercings in oren, navels en andere delen van het lichaam zetten, noemen Emla een piercing zalf. Met behulp van het geneesmiddel kunnen verschillende delen van het lichaam waar iemand een oorbel wil laten zetten, gemakkelijk en doeltreffend worden verdoofd. Om deze reden kopen schoonheidssalons in sommige landen vaak tubes Emla-crème van 50 mg (30 gram) in bulk.

Wijze van aanbrengen, dosering, voorzorgsmaatregelen

Om een huidgebied te verdoven, wordt het geneesmiddel gewoonlijk als een dikke laag aangebracht in een hoeveelheid van 1-2 gram voor elk huidgebied dat gelijk is aan 10 vierkante centimeter. De duur van de toepassing hangt af van het gewenste effect en kan variëren van 1 tot 5 uur. In de regel geldt: hoe langer het aanbrengen, hoe langer het effect. Maar er zijn ook specifieke gevallen. Zo mag het aanbrengen van de crème op de huid van de mannelijke geslachtsorganen vóór de injecties niet langer dan 15 minuten duren.

Op de huid van de vrouwelijke geslachtsorganen kan het geneesmiddel gedurende een langere tijd – 60 minuten – worden toegepast. Maar zelfs zo’n lange toepassing zal niet voldoende zijn voor de verdoving die nodig is om genitale wratten te verwijderen.

De crème moet met uiterste voorzichtigheid worden gebruikt in het gebied rond de ogen – het kan irritatie veroorzaken en het hoornvlies beschadigen. Als de crème in de ogen komt, onmiddellijk spoelen met lauw water of een zwakke natriumchlorideoplossing en onmiddellijk een arts raadplegen.

Laat het geneesmiddel niet in open wonden komen. Ook mag het middel niet worden aangebracht in de oren met een beschadigd trommelvlies, omdat het giftig kan zijn voor het middenoor. Gebruik de crème niet als u een allergische reactie heeft op een van de componenten.

De crème in de tube is voor eenmalig gebruik. Als niet alle crème voor eenmalig gebruik is gebruikt, moeten de restanten uit de tube worden verwijderd. De verzegelde crème kan 3 jaar na de productiedatum worden bewaard bij temperaturen tot 30 graden Celsius. Niet invriezen.

Het geneesmiddel wordt vervaardigd door AstraZeneca of Recipharm Karlskoga AB (Zweden) of AstraZeneca (Duitsland of het Verenigd Koninkrijk). Als op de bijsluiter van het geneesmiddel staat dat het in India of Pakistan is gemaakt, kunt u te maken hebben met een vervalsing. Kies daarom voor betrouwbare leveranciers die originele geneesmiddelen aanbieden. Meer informatie over de crème vindt u in de officiële bijsluiter.

Hoe gebruik je Emla om vroegtijdige ejaculatie te behandelen?

Breng de crème 15-20 minuten voor de seks aan op de penis. Laat het 10-15 min. intrekken en was het er dan volledig af voor de geslachtsgemeenschap. De resultaten kunnen van persoon tot persoon verschillen.

Is Emla crème zonder recept verkrijgbaar in de apotheek? 

Nee, dit is een receptplichtig geneesmiddel, zoals hierboven opgemerkt, er zijn geen uitzonderingen. Als u aanbiedingen van Emla zonder recept ziet, betekent dit dat deze verkoper illegaal opereert. 

Er is geen mogelijkheid om Emla te kopen bij een drogist als Kruidvat, omdat dergelijke bedrijven niet bevoegd zijn om geneesmiddelen op recept te verkopen.

Het geneesmiddel wordt ook aangeboden door online apotheken in België, maar het is momenteel alleen mogelijk om het te bestellen bij Nederlandse online zorgdiensten.

Emla crème alternatieven (voor vroegtijdige ejaculatie en voor verdoving)

Een veelgebruikt alternatief voor Emla crème om de zaadlozing uit te stellen is Priligy, een oraal geneesmiddel, dat dapoxetine bevat. Dit is het énige goedgekeurde geneesmiddel tegen vroegtijdige ejaculatie. Paroxetine en sertraline kunnen off-label worden gebruikt. 

Populaire alternatieven voor Emla als het gaat om het gebruik voor verschillende doeleinden in verband met anesthesie zijn Lidocaïne gel en Xylocaïne spray. 

Referenties:

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3199591/
  2. https://www.medicines.org.uk/emc/medicine/17430