epipen kopen zonder recept

EpiPen

Kopen? Start consult

Description

Hoe bestel ik de EpiPen online?

EpiPen is een geneesmiddel voor anafylactische shock als gevolg van een acute allergische reactie op voedsel, , insectenbeten of op chemicaliën.

Men kan de EpiPen bestellen in een online apotheek. Om dit te doen, moet men een geneesmiddel selecteren in de catalogus van geneesmiddelen en een speciaal webformulier invullen.

Let op: het geneesmiddel is op recept verkrijgbaar. Het kan rechtstreeks bij de online apotheek worden verkregen. Hiervoor moet u een vragenlijst invullen, die vragen bevat over leeftijd, geslacht en gezondheidstoestand. De apotheek heeft gekwalificeerde artsen in dienst. De arts zal de ingevulde vragenlijst bekijken en op basis daarvan een recept uitschrijven (indien dit veilig en gepast wordt geacht). Indien nodig kunt u medisch advies krijgen.

Het recept voor de EpiPen wordt doorgegeven aan een partnerapotheek, die het verwerkt en het geneesmiddel naar het door de koper opgegeven adres stuurt. De artikelen komen meestal de volgende werkdag aan nadat de bestelling is geplaatst. De medewerker van de partnerapotheek stuurt de traceercode naar de klant.

Wat zijn de kosten van de EpiPen?

In de online apotheek kunt u de EpiPen kopen tegen een goede prijs. De kosten van EpiPen omvatten niet alleen het geneesmiddel zelf, maar ook de beoordeling van de gezondheidsvragenlijst door de arts, medisch advies (indien nodig), de uitgifte van een recept en de verzending van het geneesmiddel.

EpiPen is een bekend merk onder de farmaceutica (vervaardigd door Meda Pharmaceuticals Ltd). Het gaat hier niet om een algemeen geneesmiddel, maar om het oorspronkelijke geneesmiddel. Het maken van een afspraak met een arts in een kliniek en het kopen van een geneesmiddel bij een reguliere apotheek kan erg tijdrovend zijn. De slimme keuze is om geneesmiddelen te bij een online apotheek te kopen. Het is er niet goedkoper, maar een complex van diensten, waaronder het uitschrijven van een doktersrecept, is het waard.

Hoe de EpiPen werkt

Het geneesmiddel is een injectiepen met 2 ml oplossing voor injectie die de werkzame stof adrenaline (epinefrine) bevat. Eén dosis bevat 0,3 mg epinefrine. Het is een natuurlijke stof die in het menselijk lichaam wordt aangemaakt door de bijnieren tijdens stresssituaties. Wanneer adrenaline in het bloed vrijkomt, prikkelt het de sympathische afdeling van het autonome zenuwstelsel. Als gevolg daarvan neemt de hartslag toe, stijgt de bloeddruk en neemt de doorbloeding van de kransslagaders toe.

Het geneesmiddel wordt gebruikt als medische noodhulp in geval van een acute allergische reactie die het leven bedreigt. De volgende symptomen wijzen op het begin van een anafylactische shock:

  • huiduitslag en jeuk;
  • roodheid in het gezicht;
  • zwelling van de keel, tong, lippen en ledematen;
  • maagkrampen, misselijkheid en overgeven;
  • piepende ademhaling, verlies van stem, kortademigheid.

Bij anafylactische shock kan de patiënt eenvoudig stikken, dus is spoedeisende hulp nodig – het toedienen van adrenaline. Het vernauwt onmiddellijk de bloedvaten, ontspant de spieren van de longen, verlicht zwellingen en stimuleert het hart. Als gevolg daarvan begint een persoon vrij te ademen.

Koop de Epipen tegen een voordelige prijs in een online apotheek, zodat u het altijd bij de hand heeft

Wie last heeft van ernstige allergische reacties en al eerder in een anafylactische shock is geweest, kan ervoor zorgen dat er altijd noodhulp in de buurt is en EpiPen bestellen in een online apotheek (na een noodzakelijk doktersconsult). De spuitpen zit in een plastic etui, zodat u hem altijd bij u kunt dragen. Je weet immers nooit wanneer je in contact kan komen met een allergeen.

Het medicijn kan in een broekzak of tas worden bewaard of men kan een speciaal holster aanschaffen. Het belangrijkste is dat het altijd bij de hand is en gebruikt kan worden wanneer dat nodig is.

Vergeet niet dat als u last heeft van ernstige allergieaanvallen, u het advies kunt krijgen om 2 EpiPens bij u te dragen. Als de eerste dosis niet werkt, geef dan 5 tot 15 minuten later nog een dosis.

Naast het geneesmiddel voor volwassenen is er ook een kinderversie van het product met de naam EpiPen Jr® (Junior). Het geneesmiddel is bedoeld voor kinderen die meer dan 15 kg wegen.

Hoe gebruik ik het geneesmiddel?

Het geneesmiddel is zo ontworpen dat de patiënt het zelfstandig kan gebruiken. Het is ook wenselijk om mensen in de omgeving met wie de patiënt vaak samen is, te vertellen waar het geneesmiddel zich bevindt en hen de techniek van het toedienen aan te leren, zodat zij, indien nodig, snel hulp kunnen bieden.

Vaak wordt gevraagd hoe de EpiPen moet worden ingespoten: intramusculair of subcutaan? Juist antwoord: intramusculair De naald moet in het voorste deel van de dij komen. Het geneesmiddel kan worden geïnjecteerd door jeans, broeken, rokken, shorts en andere kleding. Injecteer het niet in de bilnaad.

Het is wenselijk dat het oefenen (trainen) in het gebruik van de EpiPen onder toezicht van een arts gebeurt. U kunt ook speciale oefenpennen bestellen om ervaring op te doen.

Lees daarnaast goed de bijsluiter die bij het geneesmiddel wordt geleverd. Daarnaast zijn er op internet videotrainingen over het gebruik van EpiPen te vinden. Op Facebook is er bijvoorbeeld een groep gewijd aan dit geneesmiddel – “EPIPEN CANADA”. Daar vindt u video-instructies over het gebruik van het geneesmiddel.

Kenmerken van het gebruik

Anafylactische shock is een uiterst gevaarlijke aandoening. Zelfs als u de EpiPen hebt gebruikt en het bij u heeft gewerkt, moet u een ambulance bellen. Na een anafylactische shock moet u contact opnemen met uw arts en een grondig onderzoek ondergaan.

Het is verboden het geneesmiddel in te spuiten in de billen, ledematen en andere lichaamsdelen, met uitzondering van de voorkant van de dij.

Het geneesmiddel moet met voorzichtigheid worden gebruikt door mensen die lijden aan hart- en vaatziekten, diabetes mellitus en hyperthyreoïdie.

Het geneesmiddel moet met voorzichtigheid worden ingenomen door mensen die tricyclische antidepressiva, kwik-diuretica, kinidine en sommige andere geneesmiddelen gebruiken. De werking van het geneesmiddel wordt versterkt door de aanwezigheid van alcohol in het bloed.

Onjuiste, overmatige toediening van het geneesmiddel leidt tot een overdosis, die tot uiting komt in een sterke stijging van de bloeddruk. Als gevolg daarvan kan de patiënt een hersenbloeding krijgen. Bovendien kan door de gelijktijdige vernauwing van de perifere vaten en de stimulatie van het hart longoedeem optreden, dat dodelijk is. Lees voor volledige informatie over overdosering en bijwerkingen de bijsluiter zorgvuldig door.

Korte veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen Epipen en antihistamine medicijnen?

Epinefrine werkt binnen enkele minuten. Antihistaminica worden meestal oraal toegediend en hun effect kan binnen een uur optreden.

Hoe moet het geneesmiddel worden bewaard?

EpiPen moet worden bewaard in de originele verpakking, buiten direct zonlicht, bij een temperatuur van maximaal 25°C, buiten het bereik van kinderen. Leg het niet in de koelkast, want temperaturen onder 15°C kunnen het injectiemechanisme beschadigen.

Wat moet u doen als u het per ongeluk in uw hand of voet injecteert?

Dit kan leiden tot verlies van de bloedtoevoer naar de getroffen gebieden en moet daarom worden vermeden. Als u dat per ongeluk toch hebt gedaan, ga dan onmiddellijk naar de dichtstbijzijnde spoedeisende hulp voor een passende behandeling.

Hoeveel doses kunnen worden gebruikt?

Neem niet meer dan 2 injecties achter elkaar. Te veel epinefrine kan leiden tot gevaarlijk ernstige hypertensie, beroerte, of zelfs fatale afloop.

Kun je Epipen kopen bij Kruidvat?

Je kunt Epipen niet kopen bij Kruidvat, omdat voor dit medicijn een recept nodig is en het niet op dergelijke marktplaatsen verkocht mag worden.

Kunt u het in België kopen?

U kunt geen online bestellingen doen vanuit België. Kies voor een Nederlandse webapotheek.