Veelgestelde vragen

Kan ik zonder voorschrift geneesmiddelen kopen?

De meeste geneesmiddelen zijn op recept. U kunt ze alleen kopen nadat u dit document hebt gekregen. Bepaalde geneesmiddelen kunnen zonder recept worden verkocht, als dit door de zorgautoriteit van de overheid wordt toegestaan.

De leveranciers waarmee wij samenwerken, maken het mogelijk om online een recept te verkrijgen (of het bestaande recept te verlengen). Daartoe vult u een medische vragenlijst in. Een erkende arts analyseert de verkregen gegevens en beslist uiteindelijk over het uitschrijven van een recept. Deze procedure vergemakkelijkt het aankoopproces en stelt u in staat een bestelling te plaatsen die volledig in overeenstemming is met de wetgeving van het land waarin u woont.

Promoot u geneesmiddelen?

Nee. We geven alleen korte informatie over de geneesmiddelen. Enkel een dokter kan een specifiek middel voor u voorschrijven of u er een aanraden.

Wie verkoopt de geneesmiddelen aan mij?

Deze website is een informatiebron die bewustmakingsinformatie geeft over populaire geneesmiddelen. Dit is geen apotheek of magazijn. Wij onderschrijven of bevelen geen specifieke geneesmiddelen aan. Op de website kunt u informatie vinden over waar u het benodigde geneesmiddel kunt kopen en een online recept kunt krijgen. De verkoop en ondersteuning van de transactie wordt alleen uitgevoerd door onze partners die toestemming hebben gekregen om geneesmiddelen in de EU te verhandelen.

In het bijzonder is Treated.com een vertrouwde online apotheek die geregistreerd is bij de MHRA, de Britse overheidsinstantie voor gezondheidszorg.

Wanneer ontvang ik mijn bestelling?

De levering wordt georganiseerd door de leverancier met wie u een overeenkomst heeft. De leveringstermijnen zijn afhankelijk van het tijdstip en de dag van de week waarop de bestelling wordt geplaatst. Tijden  kunnen variëren van 24 tot 48 uur. Een bestelling die tijdens kantooruren van maandag tot vrijdag wordt geplaatst, zal hoogstwaarschijnlijk de volgende dag bij u worden afgeleverd.

Wat is inbegrepen in de prijs?

De prijs van uw bestelling omvat een doktersconsult, een online receptuur en de levering van het bestelde product. De prijs die door de leverancier op de website wordt aangegeven, is definitief. U zult niet geconfronteerd worden met bijkomende facturen en/of verborgen kosten.

Vanuit welke landen kan ik een bestelling plaatsen?

Online apotheken werken legaal in veel EU-landen. U kunt in elk van deze landen een bestelling plaatsen. De prijs van een geneesmiddel kan in per land verschillen.

Aan wie kan ik een vraag stellen over een bestelling?

Als u vragen heeft over het plaatsen van een bestelling, kunt u deze stellen aan adviseurs op de website van de leverancier. Wij overleggen zelf niet met potentiële klanten van online apotheken.

Als u onjuistheden of typefouten op onze website ziet, gelieve ons dit te laten weten via de rubriek “contact”.