emla kopen zonder recept kruidvat

Is het mogelijk om Emla crème in de Kruidvat te kopen?

Start consult Start consult

Description

Emla crème wordt verkocht in apotheken en gespecialiseerde online platforms. Kruidvatwinkels die in Nederland en België actief zijn, vallen niet onder deze categorie. Het recht op groot- en kleinhandel in geneesmiddelen hebben alleen die verkopers die de juiste toestemming hebben gekregen. Maar Emla creme wordt legaal online verkocht, dus het ontbreken van dit product in Kruidvat zal geen probleem voor u zijn. Als u geïnteresseerd bent in snel bestellen, het uitschrijven van een online recept, handige gerichte levering, klik dan op de “koop nu” banner.

Is het mogelijk om lidocaine zalf in de Etos te kopen?

De populaire winkelketen Etos biedt haar klanten producten voor schoonheid en gezondheid. Maar als het om geneesmiddelen op recept gaat, kunt u die in deze en soortgelijke winkels niet vinden. Bij Etos kunt u wel zalven vinden met de werkzame stof lidocaïne. Maar die (bijvoorbeeld Xylocaine) hebben andere indicaties: jeuk op de huid, anale jeuk, aambeien. Xylocaine kan Emla (een combinatiemiddel) niet vervangen als uw arts u dit laatste middel heeft voorgeschreven.

Lidocaïne bevattende verdovende zalven, gels, sprays, enz. (zoals Emla, Xylocaine spray, Lidocaine enz.) worden op recept verkocht in officiële apotheken. U kunt producten als deze kopen op een online platform dat een consult met een arts biedt, het mogelijk maakt om online een recept te krijgen en de levering op een geschikte plaats te regelen.

Waar is Emla crème (verdovende zalf) voor?

Emla is een verdovende crème voor plaatselijke toepassing op het huidoppervlak of het slijmvlies van bepaalde organen. Het gewenste effect wordt bereikt door een combinatie van de verdovende stoffen lidocaïne en prilocaïne.

De indicatie voor het gebruik ervan is de behoefte aan plaatselijke verdoving in gevallen van:

  • het uitvoeren van plaatselijke chirurgische ingrepen;
  • bloedafname, inbrengen van katheters, puncties;
  • het schoonmaken van oppervlakkige zweren.

Sommige mannen gebruiken Emla off-label (na raadpleging van een arts) en brengen het aan op de penis om de zaadlozing uit te stellen.

De crème bevat 5% van de werkzame stof: 25 mg/g lidocaïne en – 25 mg/g prilocaïne. Deze stoffen blokkeren spanningsgevoelige natriumkanalen, waardoor het ontstaan van zenuwimpulsen en de daaropvolgende geleiding langs zenuwvezels wordt verhinderd.

Hoe gebruikt u de crème?

Emla wordt gebruikt door het aan te brengen op het oppervlak van de huid of het genitale slijmvlies. De dosering voor kleine ingrepen en dermatologische ingrepen is 1,5-2 g crème per 10 cm2 huid. De maximaal te behandelen oppervlakte mag niet meer dan 600 cm2 bedragen.

Voor plaatselijke ondiepe chirurgische ingrepen wordt ongeveer 10 g crème gedurende 10 minuten op de incisieplaats en daaromheen aangebracht. Een soortgelijke wijze van aanbrengen wordt gebruikt voor curettage van de baarmoederhals.

De tijd die nodig is voor plaatselijke blootstelling aan lidocaïne en prilocaïne hangt af van de aard van de ingrepen. Deze stoffen worden gekenmerkt door een snel begin van blootstelling aan het oppervlak, zodat soms 10-15 minuten volstaan om een pijnstillend effect te bereiken. Maar vaak wordt het behandelde oppervlak bedekt met een kompres om het te beschermen tegen het schuren van de crème en wordt ongeveer 60 minuten gewacht voordat met de ingreep wordt begonnen. Voor meer informatie over de regels van de anesthesie met Emla, evenals het mogelijke gebruik van de crème in de pediatrie, lees de officiële instructies.

Contra-indicaties en bijwerkingen

De belangrijkste contra-indicatie is individuele intolerantie voor lidocaïne en prilocaïne, eventuele allergische reacties veroorzaakt door actieve of hulpcomponenten. Het is niet nodig de dosis te verminderen of het gebruik van Emla te stoppen bij ouderen, bij patiënten met lever- of nierfalen. Voorzichtigheid bij het gebruik van het geneesmiddel is geboden bij patiënten met atypische dermatitis.

Mogelijke bijwerkingen:

  • branderigheid, jeuk, allergische huiduitslag;
  • roodheid of wit worden van de huid;
  • gevoelloosheid en tintelingen op de plaats van toepassing.

Andere bijwerkingen zijn zeldzaam of zeer zeldzaam.

Waarom wordt de Emla crème (zalf) niet verkocht bij Kruidvat?

Geneesmiddelen op recept, zoals antibiotica, worden alleen verkocht in erkende apotheken of gespecialiseerde online platforms. Een gewone winkel is niet bevoegd om dergelijke geneesmiddelen te verkopen.

Bij Kruidvat kun je Cetomacrogol Crème vinden. Maar dit is een hygiënische crème voor de droge huid. In tegenstelling tot Emla is dit geen medisch product. Sommige geneesmiddelen waarvoor geen doktersrecept nodig is, zijn ook bij Kruidvat te koop.

Veilig Emla crème (zalf) online kopen

Om Emla online te kopen, is het voldoende om gebruik te maken van de diensten van een legale leverancier. Hiervoor is het niet nodig om een arts te bezoeken. De raadpleging van een arts en de uitgifte van een online recept is al inbegrepen in de prijs van de bestelling. In de totale prijs is ook de levering van het geneesmiddel op een voor u geschikte plaats inbegrepen. Een dergelijke leverancier werkt in overeenstemming met de wetgeving inzake consumentenbescherming en mag in Nederland en andere EU-landen geneesmiddelen verkopen.