mysimba kopen zonder recept

Mysimba

Kopen? Start consult

Description

Wat is Mysimba?

Mysimba is een geneesmiddel voor gewichtsverlies. Het is bedoeld voor mensen met overgewicht of obesitas. In de regel wordt het voorgeschreven aan volwassenen met een body mass index van ten minste 27 kg/m² (met coëxistente comorbiditeiten van overgewicht) of 30 kg/m² (deze toestand wordt beschouwd als obesitas). Om een maximaal resultaat te bereiken bij het afvallen, dient u het geneesmiddel te gebruiken in combinatie met een caloriearm dieet en lichamelijke activiteit. Mysimba is te koop in vele landen over de hele wereld, waaronder Nederland, België, Duitsland, Spanje en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten wordt dit geneesmiddel echter verkocht onder de naam Contrave.

Hoe werkt Mysimba?

In het geneesmiddel zitten twee werkzame stoffen: naltrexon en bupropion. Zij beïnvloeden de gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het gevoel van eetlust en energiebalans. Bovendien beïnvloeden ze het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het plezier van het eten van voedsel. De gecombineerde werking van deze twee stoffen onderdrukt het hongergevoel en verhoogt het energieverbruik. Hierdoor eet de patiënt minder en verbrandt hij meer calorieën, wat hem helpt gewicht te verliezen.

Mysimba hoe te gebruiken

Kan Mysimba zonder recept worden besteld?

Mysimba behoort tot een groep geneesmiddelen die psychoanaleptica worden genoemd. Deze middelen hebben een merkbaar effect op het centrale zenuwstelsel, waardoor de geestelijke en lichamelijke prestaties toenemen. Tot deze groep behoort bijvoorbeeld ook Suboxone, dat wordt gebruikt om opioïde-afhankelijkheid te behandelen. Daarom is het bestellen van Mysimba zonder recept niet mogelijk (sommige verkopers kunnen deze mogelijkheid wel bieden, maar dit is een illegale en gevaarlijke praktijk). Om dit geneesmiddel te kopen, heeft u een doktersrecept nodig.

Hoe koop ik Mysimba in Nederland?

Om Mysimba in Nederland te kopen, moet u naar uw arts gaan om een recept te krijgen. Als u dit medische document heeft, kunt u naar de apotheek gaan en het geneesmiddel kopen. In theorie lijkt alles eenvoudig. Maar in de praktijk is het kopen van medicijnen op deze manier niet altijd even handig. Iemand kan met verschillende moeilijkheden worden geconfronteerd. Bijvoorbeeld de noodzaak om verschillende kilometers te reizen naar de dokter of om in een lange rij te staan voor een afspraak. Om deze ongemakken te vermijden, kunt u de medicijnen bestellen via de online apotheekdienst.

Hoe koop ik Mysimba in een online apotheek?

Om een afslankingsmedicijn te kopen bij de digitale gezondheidsdienst, moet u een gezondheidsvragenlijst invullen. Deze zal worden beoordeeld door een van de artsen die samenwerken met de online apotheek en zal een recept uitschrijven voor het geneesmiddel. Het recept wordt naar een partnerapotheek gestuurd. Hun personeel zal het geneesmiddel klaarmaken en het naar u opsturen. U ontvangt een traceercode voor uw pakket. Meestal komt het geneesmiddel de volgende dag na verzending aan. U kunt de levering aan huis bestellen.

Het wordt aanbevolen om een paar basisregels te volgen voordat u farmaceutische producten online koopt om risico’s uit te sluiten.

 • Raadpleeg een arts om de meest geschikte behandeling voor uw geval (overgewicht of obesitas) te onthullen.
 • Controleer of het geneesmiddel officieel is goedgekeurd door de verantwoordelijke farmaceutische instanties.

Controleer of de webdienst gereguleerd is en al enkele jaren actief is. Als het receptplichtige geneesmiddelen verkoopt, moet een bevoegde arts uw bestelling controleren en goedkeuren.

De prijs van Mysimba in online apotheek

De prijs van Mysimba in een online apotheek omvat de kosten van het geneesmiddel, het consult van de arts en de levering van de goederen. Het is niet nodig om apart te betalen voor gerelateerde diensten (dit betekent dat u de totale prijs in eerste instantie op de productpagina ziet). 

Hoe wordt de betaling voor Mysimba in de online apotheek uitgevoerd?

In de online apotheek kunt u voor Mysimba betalen wanneer u uw bestelling ontvangt. Op deze manier bent u er 100% zeker van dat het geneesmiddel aankomt. Wanneer u een geneesmiddel in een online apotheek bestelt, hoeft u zich nergens zorgen over te maken. Talrijke reviews hierover bevestigen dat de dienst efficiënt werkt en er alles aan doet om zijn klanten tevreden te stellen over de samenwerking.

Is er een vergoeding voor Mysimba?

In mei 2022 heeft Zorginstituut Nederland (ZIN) een advies uitgebracht op grond waarvan Mysimba vergoed zou kunnen worden uit het basispakket voor mensen met overgewicht die een afslankprogramma volgen [1]. Deze vergoeding kan echter alleen worden aangevraagd door mensen die behoren tot een van de twee groepen op basis van BMI (27+ of 30+, zoals aan het begin van het artikel is opgemerkt), en als zij deelnemers zijn aan GLI-programma’s [2].

Mysimba afvallen

Voorzorgsmaatregelen

Mysimba mag alleen worden ingenomen na raadpleging van een arts. U mag het geneesmiddel niet gebruiken als u (een niet-exclusieve lijst):

 • hypertensie die niet onder controle wordt gehouden door geneesmiddelen;
 • allergie voor bestanddelen van het geneesmiddel;
 • convulsies;
 • een hersentumor;
 • alcoholverslaving
 • eetstoornis;
 • ernstige lever- of nieraandoeningen.

Als u depressief bent en suïcidale gedachten heeft, vertel dit dan aan uw arts voordat u het geneesmiddel gaat gebruiken.

De behandeling met Mysimba kan worden gestaakt als de patiënt na 16 weken (4 maanden) vanaf het begin van de therapie niet ten minste 5% van het oorspronkelijke gewicht heeft verloren. 

Bijwerkingen

De bijwerkingen van Mysimba kunnen in drie groepen worden ingedeeld op basis van de frequentie waarmee ze optreden.

Frequentie Bijwerkingen
Vaak Rusteloosheid, duizeligheid, beven, slaapproblemen, smaakstoornissen, vermoeidheid, verminderde concentratie, tachycardie, hartrtimestoornis
Niet vaak Urticaria, evenwichtsstoornissen, oprispingen, geheugenverlies, cholecystitis, erectiestoornis, verhoogde eetlust en gewichtstoename
Zeldzaam Zwelling van oogleden, gezicht, lippen, tong of keel, hallucinaties, kiespijn, uitdroging, leverschade, menstruatiestoornissen

Lees de bijsluiter van uw geneesmiddel voor alle bijwerkingen. 

Interacties

Mysimba kan een wisselwerking hebben met monoamine oxidase remmers, opiaten, en een aantal andere medicijnen. Als u medicijnen gebruikt, vertel dit dan aan uw arts voordat u Mysimba gaat gebruiken.

Het is zeer belangrijk: Aangezien monoamine oxidase remmers (MAOI) ook de catecholaminerge routes versterken, door een ander mechanisme dan bupropion, mag dit geneesmiddel niet worden gebruikt met MAOI, omdat de negatieve gevolgen voor de gezondheid zeer ernstig kunnen zijn.

Vaak gestelde vragen 

Wat zijn de gevaren van het kopen van Mysimba zonder recept?

Het is altijd mogelijk om online een geneesmiddel te kopen zonder recept en medische controle. Dit kan echter alleen gebeuren op dubieuze sites met weinig of geen aandacht voor de gezondheid van hun klanten. Bovendien bestaat er een aanzienlijk risico op het kopen van namaakproducten, waarvan de werkzame bestanddelen schadelijk of nutteloos kunnen zijn. Laat u dus niet misleiden door de lage prijzen en de eenvoudige bestelprocedure.

Welke betalingsmethodes kan ik gebruiken om Mysimba online te kopen?

Je wordt doorverwezen naar onze betrouwbare betalingspartner waar je de betalingsmethode van jouw voorkeur kan uitkiezen.

Dit kan per debit card zijn, iDEAL Pay, Visa, Mastercard en bankoverschrijving. Ieder van deze opties is veilig. De verkoper heeft geen toegang tot jouw betalingsgegevens.

Je kan niet voor dit medicament betalen met PayPal.

Met iDEAL Pay kan je Mysimba enkel kopen in Nederland. Deze populaire betalingsmethode laat je toe om snel, en zonder enige toegevoegde commissiekosten, te betalen voor goederen en diensten. iDEAL werkt enkel samen met legitieme bedrijven.

Is het geneesmiddel verenigbaar met alcohol?

Het consumeren van buitensporige hoeveelheden tijdens het gebruik van het geneesmiddel kan het risico op epileptische aanvallen en psychische stoornissen verhogen. Dus je nodig hebt om de inname van alcohol te minimaliseren of te voorkomen dat het drinken op alle, zoals geadviseerd door uw arts. Bovendien is de inname van alcohol nauwelijks verenigbaar met de inspanningen om gewicht te verliezen.

Is autorijden toegestaan?

Als u een bijwerking bemerkt die uw rijvaardigheid zou kunnen beïnvloeden, bestuur dan geen auto en vermijd het bedienen van mechanismen.

Kan Mysimba worden gebruikt tijdens zwangerschap/lactatie?

Het geneesmiddel mag niet worden gebruikt door zwangere vrouwen, moeders die borstvoeding geven of dames die proberen een baby te verwekken.

Hoe moet ik het goed bewaren?

Bewaar de verpakking buiten bereik van kinderen en huisdieren, bij een temperatuur onder de 30 °C.

Hoe kunnen de pillen op de juiste manier worden weggegooid?

Gooi de pillen bij het weggooien niet weg met het riool of huishoudelijk afval. Anders komen resten van het geneesmiddel in het drinkwater of het milieu terecht (dit is in dit geval waarschijnlijk niet zo cruciaal, eerder voor antibiotica, maar deze aanbeveling is hier nog steeds relevant). Apothekers kunnen u op verzoek helpen bij het verwijderen.

Wat als deze behandelingsoptie niet werkt voor mij?

Als Mysimba niet werkt voor u, raadpleeg dan onze artsen, die u misschien een alternatieve behandeling of kuur kunnen adviseren. 

Bronnen:

 1. https://www.zorginstituutnederland.nl/actueel/nieuws/2022/05/24/advies-zorginstituut-vergoed-mysimba-voor-mensen-met-overgewicht
 2. https://www.rivm.nl/gecombineerde-leefstijlinterventie/programmas