Fluconazol kopen zonder recept kruidvat

Fluconazol in Kruidvat kopen - lees hoe je het veilig bestelt

Kopen? Start consult

Description

Fluconazol is een van de meest bekende antischimmelmiddelen. Het wordt vaak gezocht bij Kruidvat, echter deze pogingen zijn vruchteloos, omdat deze capsules daar niet kunnen worden aangeboden. Wel is Fluconazol verkrijgbaar bij een betrouwbare dienst op Internet.

Wat is Fluconazol en waarvoor wordt het gebruikt?

Fluconazol is een antischimmelmiddel met zeer specifieke eigenschappen, dat de activiteit van schimmelenzymen remt. Het blokkeert de vorming van ergosterol in de membranen van schimmelcellen. Dit sterol heeft veel van dezelfde functies als cholesterol in dierlijke cellen, en is dus van cruciaal belang voor het leven van de schimmel.

Het geneesmiddel wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties van verschillende ziekten, zoals: genitale en urogenitale candidiasis, candidiasis van het mondslijmvlies, meningitis en sepsis (cryptokokken), preventie van schimmelinfecties, cryptokokkenmeningitis, coccidioidomycose, ringworm, rosacea, ook bij de preventie van alle schimmelziekten.

Enige informatie over de inname van het geneesmiddel

Na orale toediening wordt fluconazol snel geabsorbeerd, voedselinname heeft geen invloed op de snelheid van absorptie. Fluconazol tabletten of capsules moeten worden ingenomen met een slok water.

Voor schimmelinfecties neemt u 200-400 mg eenmaal daags, voor invasieve candidiasis 800 mg op de eerste dag, en daarna telkens 400 mg. Bij de behandeling van vaginale candidiasis moet 150 mg (eenmalige dosis) worden ingenomen. Hoe dan ook, de dosis moet worden gebaseerd op de aard en de ernst van de schimmelziekte. Raadpleeg uw arts voordat u dit middel inneemt voor de nodige instructies.

Kinderen mogen dit geneesmiddel alleen innemen als het kind de tablet veilig en zelfstandig kan doorslikken, meestal vanaf de leeftijd van 5 jaar. Anders kan orale suspensie worden voorgeschreven.

Contra-indicaties, overdosering en bijwerkingen

Fluconazol mag met name niet worden ingenomen in de volgende gevallen van allergische reacties op de samenstellende bestanddelen, bijvoorbeeld huiduitslag na inname van fluconazol, ernstige lever- en nieraandoeningen, zwangerschap, borstvoeding.

Bij overdosering kunt u zich onwel voelen. Neem onmiddellijk contact op met uw arts of het dichtstbijzijnde ziekenhuis. De symptomen van overdosering kunnen zijn: stoornissen van het gehoor en het gezichtsvermogen, gedachten die niet echt zijn (hallucinatie en paranoïde gedrag). Symptomatische behandeling kan aangewezen zijn.

Veel voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, maag- en darmstoornissen, verslechtering van de leverfunctie en huiduitslag.

Kan je Fluconazol kopen bij Kruidvat?

Kruidvat is een van de grootste detailhandelaren in Nederland, ze zijn gespecialiseerd in cosmetica, huidverzorging, maar ze hebben zich nooit beziggehouden met geneesmiddelen op recept, u zult een fout maken als u daar geneesmiddelen op recept probeert te kopen. Meer specifiek, u zult dergelijke geneesmiddelen gewoon niet vinden op de website van Kruidvat. Sommige zwendel “apotheken” verkopen geneesmiddelen op recept zonder recept, maar ze zijn illegaal en u kunt nagemaakte producten kopen zonder kwaliteitsgarantie. Wees altijd voorzichtig met je gezondheid.

Zijn er alternatieven beschikbaar bij Kruidvat? Er moet worden opgemerkt dat deze drogist klanten medicijnen tegen vaginale schimmelinfectie kan aanbieden, die een antischimmelmiddel clotrimazol bevatten, zoals Canesten GYNO. Er is geen recept voor nodig, maar het mag alleen verkocht worden aan personen boven de 16 jaar en met een beperking van de bestelling (3 verpakkingen max).

Een interessant wetenschappelijk feit: “fluconazol kan de klinische en micro-logische symptomen van VVC (vulvovaginale candidiasis) beter en veiliger genezen dan clotrimazol en kan doeltreffender zijn in het verminderen van de recidiefkans van de ziekte dan clotrimazol” [1]. Dit kan overigens verklaren waarom voor Fluconazol een recept nodig is, omdat het een krachtiger geneesmiddel is, terwijl clotrimazol-bevattende producten dat niet zijn.

Het bedrijf biedt ook Kruidvat Vaginale Gel, die “milde” bestanddelen bevat (zonder farmaceutische antischimmelmiddelen) en bedoeld is voor de behandeling van bacteriële vaginose, wat helpt om jeuk, branderigheid en irritatie te verlichten.

Waar kan ik de medicatie veilig en betrouwbaar online bestellen?

U kunt het kopen bij de daarvoor geregistreerde apotheken en legale wederverkopers, zowel online als in fysieke winkels, die kunnen helpen uw bestelling veilig te verpakken en binnen de aangegeven leveringstermijn af te leveren. Zorg ervoor dat de website die de producten aanbiedt, veilig is voordat u uw persoonlijke gegevens verzendt. Bij de meeste apotheken is er nauwelijks sprake van garanties of een retourbeleid.

Als u een antischimmelbehandeling en advies nodig heeft, zullen gekwalificeerde artsen u helpen uw probleem op te lossen, u de medicijnen voorschrijven en de partnerapotheek zal u alle benodigde medicijnen volgens voorschrift toesturen.

Bronvermelding:

  1. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1876034111000463