doxycyline kopen zonder recept

Doxycycline

Kopen? Start consult

Description

Hoe kan ik het antibioticum Doxycycline online bestellen?

Het antibioticum Doxycycline behoort tot de groep van de tetracyclinen, samen met tetracycline, minocycline en oxytetracycline. Het is een breedspectrumantibioticum dat werkzaam is tegen verschillende bacteriële infecties. Het geneesmiddel heeft een bacteriostatische werking, wat betekent dat het voorkomt dat bacteriën zich vermenigvuldigen, maar ze niet noodzakelijkerwijs doodt. U kunt het bij een online apotheek bestellen volgens een speciale procedure.

Kunt u Doxycycline zonder recept kopen?

Zoals bijna elk antibioticum, behoort Doxycycline tot de categorie van geneesmiddelen op recept. Daarom zal het geneesmiddel in de apotheek niet aan de patiënt worden verkocht – de apotheker zal u vragen een recept voor te leggen. U kunt Doxycycline niet zonder recept op het internet kopen. De verkopers die een dergelijke mogelijkheid bieden, opereren illegaal.

Er zijn twee manieren om een antibioticarecept te krijgen. U neemt contact op met uw huisarts of een specialist met een beperkt profiel (meestal na een doorverwijzing van uw huisarts), gaat in de rij staan en krijgt een recept. Dit duurt erg lang, terwijl de behandeling van een bacteriële infectie dringend zou moeten zijn. Bovendien is het tijdens de COVID-19 pandemie niet veilig om medische instellingen te bezoeken – er bestaat een kans op contact met mensen die mogelijk met het virus besmet zijn. In het geval van een bacteriële infectie is het menselijk lichaam al verzwakt. Het is niet de moeite waard zich bloot te stellen aan het risico om in deze periode ziek te worden door het coronavirus.

Om uzelf te beschermen en tijd te besparen, kunt u Doxycycline kopen bij een online apotheek. Er zijn fulltime artsen die u adviseren en een recept uitschrijven voor het juiste medicijn. Meestal schrijft de arts een geschikt farmaceutisch product voor op basis van de klachten van de patiënt. De patiënt beschrijft deze in de gezondheidsbeoordelingsvragenlijst, die online kan worden ingevuld. De arts beoordeelt de vragenlijst, stelt een recept op en stuurt dit naar een partnerapotheek. De medewerkers van deze apotheek verpakken het geneesmiddel en sturen het naar de patiënt. Uit ervaringen van klanten blijkt dat het geneesmiddel de volgende werkdag na verzending aankomt. U kunt het bezorgproces van een postzending volgen via online tracking. Betalen kan via iDEAL (andere methodes zijn ook mogelijk).

Werking van het antibioticum

Doxycycline komt in de cel en doodt de bacteriën daarbinnen. Wanneer werkt dit geneesmiddel? Uit ervaring blijkt dat het werkzaam is bij veel bacteriële ziekten zoals chlamydia, longontsteking, urineweginfecties, gonorroe, syfilis, infecties van de luchtwegen, enzovoort. Bovendien wordt het geneesmiddel gebruikt voor de behandeling van rosacea en acne. Veel mensen vragen: Hoe snel werkt Doxycycline? Afhankelijk van de reden waarom u het neemt, kan de medicatie binnen 2 dagen beginnen te verbeteren hoe u zich voelt. Volgens wetenschappelijke studies [1] lijkt een 3-daagse kuur met doxycycline even effectief als een 7-daagse kuur met doxycycline voor de behandeling van ongecompliceerde chlamydia cervicitis. De duur van de therapie moet echter door een arts worden voorgeschreven, en officieel wordt een duur van 7 dagen aanbevolen [2].

Wat zijn andere mogelijke indicaties? Het geneesmiddel kan ook worden voorgeschreven voor de preventie van malaria, de behandeling van ziekten die worden veroorzaakt door teken of luizen. Ook kan het geneesmiddel worden gebruikt ter voorkoming van miltvuur (“Siberische zweer”).

Voorzorgsmaatregelen

Doxycycline is gecontra-indiceerd als een patiënt allergisch is voor dit geneesmiddel of voor de hulpstof(fen). Niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 8 jaar. Dat komt omdat het antibioticum aanhoudende vergeling van de tanden kan uitlokken.

Het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen om het middel te gebruiken, omdat het schadelijk kan zijn voor de foetus. Bovendien kan een kind waarvan de moeder tijdens de zwangerschap doxycycline heeft ingenomen, problemen krijgen met tanden en botten.

Met uiterste voorzichtigheid kan het geneesmiddel worden gebruikt door mensen die lijden aan lever- of nieraandoeningen, een verhoogde intracraniële druk, astma of sulfietallergieën. Als u anticonvulsiva of bloedverdunners gebruikt, overleg dan met uw arts voordat u Doxycycline gebruikt.

Neem geen multivitaminen, ijzer- en calciumsupplementen, en laxeermiddelen 2 uur voor of na inname van het geneesmiddel. Het wordt niet aanbevolen om het gelijktijdig met andere antibiotica in te nemen. U moet uw lichaam niet blootstellen aan ultraviolet licht / direct zonlicht tijdens de periode van behandeling met het geneesmiddel, omdat u brandwonden kunt oplopen.

Doxycycline en alcohol

Volgens de officiële bijsluiter kan alcohol de halfwaardetijd van het geneesmiddel verminderen, wat betekent dat het de werkingsduur kan verkorten [2]. Er is geen directe contra-indicatie voor het nuttigen van alcoholische dranken. Daarom wordt het afgeraden doxycycline en alcohol te combineren tot het einde van de therapie, omdat drinken tijdens de behandeling met het geneesmiddel de werkzaamheid ervan kan verminderen. Bovendien kan de gelijktijdige inname van een antibioticum en ethylalcohol in het lichaam een verhoogde belasting van de lever veroorzaken. Ook kan gelijktijdig gebruik van alcohol en een antibioticum een allergische reactie uitlokken.

Hoe neemt u het geneesmiddel in?

Doxycycline wordt verkocht in de vorm van capsules die 100 mg van het werkzame bestanddeel bevatten. Het geneesmiddel wordt ook verkocht als oplossing voor injectie, maar doxycycline-injecties worden meestal alleen gegeven in gevallen waarin de patiënt het antibioticum om bepaalde redenen niet oraal kan innemen.

Het geneesmiddel wordt aanbevolen om elke dag ongeveer op hetzelfde tijdstip in te nemen, met of zonder voedsel (inname met een maaltijd kan de kans op misselijkheid na inname verminderen). Neem Doxycycline in met veel water. Het water moet bij voorkeur op kamertemperatuur zijn. Als u last heeft van hoest- en keelinfecties, is het aan te raden de antibioticacapsule met lauw water in te nemen.

Als het moeilijk is om een capsule door te slikken, kan deze worden geopend, het poeder dat erin zit kan op een lepel appelmoes worden gestrooid en vervolgens worden ingenomen.

De frequentie en de duur van het gebruik van antibiotica hangt af van de specifieke ziekte.

Wat is de prijs van Doxycycline online?

De prijs van Doxycycline in een online apotheek omvat het geneesmiddel zelf, de kosten van een medisch consult en de levering van de goederen. Alles samen betalen kan vanuit economisch oogpunt zinvoller zijn dan het betalen voor het product zelf en elke dienst afzonderlijk. In de regel geldt: hoe meer pillen de verpakking bevat, hoe lager de kosten per pil.

Kan Doxycycline gekocht worden bij Kruidvat drogist?

Dit is een antibioticum op recept dat door zijn aard niet bij Kruidvat kan worden gekocht (noch online, noch in fysieke winkels). U moet zich dus wenden tot een naar behoren geregistreerde apotheek om het te kunnen ontvangen.

Gevaren van het kopen van Doxycycline zonder voorschrift

Vermijd websites die Doxycycline zonder doktersrecept aanbieden en houd daarbij de volgende informatie in gedachten:

 • ze worden vaak buiten de EU geëxploiteerd en houden zich dus niet aan de Europese farmaceutische voorschriften;
 • ze kunnen namaakgeneesmiddelen/geneesmiddelen van lage kwaliteit aanbieden;
 • uw pakket kan in beslag worden genomen en u krijgt het medicijn helemaal niet, bovendien heeft u geen garantie dat de verkoper het product zal opsturen.

Bijwerkingen van Doxycycline

De bijwerkingen van doxycycline kunnen variëren. Soms hebben mensen een allergische reactie op een medicijn. Wat is een antibiotica-allergie en hoe uit zich dat? Allergie is een ongewenste reactie van het lichaam op de bestanddelen van het geneesmiddel. Het gaat gepaard met roodheid van de huid, keelpijn, branderige ogen, blaarvorming en andere onaangename symptomen. Als u zoiets heeft, moet u onmiddellijk stoppen met het innemen van het geneesmiddel en medische hulp zoeken.

Het innemen van Doxycycline kan ook bijwerkingen veroorzaken zoals:

 • Buikpijn.
 • Diarree.
 • Sterke hoofdpijn.
 • Vermoeidheid.
 • Gebrek aan eetlust.
 • Verminderde hoeveelheid urine die wordt uitgescheiden.
 • Belletjes in de oren.
 • Vaginale jeuk bij vrouwen.
 • Duizeligheid.
 • Problemen met zien.
 • Misselijkheid.

Dit is geen volledige lijst van bijwerkingen. Om ze allemaal te kennen, moet u de bijsluiter lezen. Als bijwerkingen optreden, is het raadzaam zonder aarzelen een arts te raadplegen.

Referenties

 1. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18476129/
 2. https://www.medicines.org.uk/emc/product/4063/smpc#gref