avamys zonder recept kruidvat

Kan je in Nederland Avamys kopen in het Kruidvat?

Kopen? Start consult

Description

Avamys – Medicijn voor allergie

Avamys is een neusspraysuspensie voor de behandeling van seizoensgebonden en jaarlijkse allergische ziekten. Dit middel is bedoeld voor intranasaal gebruik bij volwassenen en kinderen ouder dan 12 jaar.

Toedieningswijze

Voor een goed resultaat dien je het medicijn regelmatig te gebruiken. Het begint te werken binnen de 8 uren na toediening. Volwassenen en kinderen boven de leeftijd van 12 jaar dienen 1 keer per dag 2 benevelingen te sprayen in ieder neusgat.

Bij kinderen van 2 tot 11 jaar oud dient men 1 injectie, 1 keer per dag, toe te dienen.

Schudt voor gebruik de fles grondig.

Tegenindicaties

Licht je dokter in indien je een gevoeligheid hebt aan fluticasone furoate of eender ander ingrediënt van dit medicijn. In geval van leverproblemen, kan een aanpassing van de dosis nodig zijn of is het tegen-geïndiceerd en dan kan je het niet gebruiken. 

Raadpleeg je dokter om meer te weten. Avamys is geen verslavend medicijn. Indien langer gebruikt dan 6 weken kunnen er neusbloedingen optreden en kan er sprake zijn van een lichte droogheid en / of brandend gevoel.

Voorzichtigheid is geboden in geval je Avamys gebruikt samen met sterke CYP3A remmers, inclusief cobicistat-bevattende producten. Laat de specialist van het online farmaceutische diensten platform waarbij je wil kopen weten welk medicijn wil bestellen en zij zoeken contact met je, aangezien deze spray een voorschrift vereist.

De meest terugkerende vraag die we zullen bespreken is of het mogelijk om Avamys op de Kruidvat website te kopen?

Kort samengevat: Nee. Dit bedrijf biedt zulke diensten niet aan. Ze verkopen cosmetica, een variëteit aan zorgproducten, huishoud chemicaliën en milde geneesmiddelen, maar zij hebben nooit serieuze medicamenten, medicamenten die dokters advies en een voorschrift vereisen, verkocht. Mensen zijn vaak in de war en consulteren hen hierover.

Andere diensten bieden excellente dokters en goed advies aan en maken onmiddellijk na de vrijgave van een elektronisch voorschrift je bestelling aan.

Kruidvat geneesmiddelen voor allergie

Indien er geneesmiddelen zijn tegen allergische reacties die geen voorschrift vereisen dan kan het zijn dat Kruidvat ze aanbiedt in haar assortiment.

Er zijn momenteel inderdaad minstens 5 zulke middelen verkrijgbaar in het Kruidvat: twee producten van het merk Kruidvat zelf: Kruidvat Anti-Allergie Neusspray en Kruidvat Loratadine; en drie van externe merken: Prevalin, Carelastin Azelastine en Pollinosan van A.Vogel. Sommige daarvan helpen bij allergische reacties in het algemeen en sommige bij hooikoorts specifiek.

In grote lijnen kan je stellen dat sprays meestal voor een breder gamma aan allergieën weren en tabletten voor hooikoorts specifiek.

Voor dit artikel lichten we één medicament voor allergie, verkrijgbaar in Kruidvat, uit: Loratadine.

Kruidvat – Loratadine verkrijgbaar in drogisterij zonder voorschrift

Kruidvat is een drogist. Van oudsher waren drogist en apotheker één en dezelfde winkel. Met de administratieve vooruitgang die de samenleving geleidelijk aan onderging werd wetgeving steeds gesofisticeerder. Zo ontstond op een gegeven moment een splitsing tussen de twee waarbij de apotheker zich moest

focussen op strict geneeskundige middelen en daarbij het privilege kreeg op de verkoop van de meer risicovolle middelen. De drogist daarentegen bleef het recht behouden op de verkoop van een breder gamma dan enkel geneeskundige middelen maar verloor het recht op de verkoop van risicovolle geneesmiddelen.

Loratadine behandelt net als Avamys allergische reacties, maar heeft minder risico op bijwerkingen en de toediening is eenvoudig. Daarom hebben de instanties bij de overheid die gaan over de veiligheid van geneesmiddelen bepaalt dat Loratadine ‘over de toonbank’ verhandeld mag worden.

Loratadine tegen allergie

Loratadine is een antihistamine die symptomen van hooikoorts en andere allergieën bestrijdt. Deze symptomen worden veroorzaakt door Rhinitis. Dit is een ziektebeeld dat geassocieerd wordt met een goep symptomen:: jeuken, loopneus, waterige ogen en niezen.

Loratadine verzacht ook het jeuken dat gepaard gaat met netelroos. Loratadine voorkomt netelroos niet en helpt ook niet tegen acute allergische reacties.

LET OP!

Geen enkele van de in dit artikel vermelde middelen werkt tegen een acute allergische reactie ook wel ANAPHYLAXIS genaamd. Hiervoor hebt u epinephrine nodig. In elk geval: bij ieder vermoeden van een anaphylactische shock dient u onmiddellijk de hulpdiensten te verwittigen.