liraglutide kopen zonder recept

Liraglutide

Kopen? Start consult

Description

Wat is liraglutide?

Liraglutide is een werkzame stof die wordt gebruikt in geneesmiddelen voor de behandeling van diabetes type 2, obesitas en overgewicht. Op dit moment heeft liraglutide twee handelsnamen: Saxenda en Victoza. Beide geneesmiddelen worden geproduceerd door het Deense farmaceutische bedrijf Novo Nordisk. Ze zijn verkrijgbaar als injecties (niet als tabletten).

Saxenda

Saxenda is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) voor gewichtsverlies op lange termijn. Het kan worden gebruikt door volwassenen met een body mass index gelijk aan of groter dan 27 kg/m2 (die comorbiditeiten hebben) of 30 kg/m2. Het kan ook worden gebruikt door kinderen ouder dan 12 jaar, met een gewicht van meer dan 60 kg en die zwaarlijvig zijn. Saxenda wordt niet gebruikt om de bloedglucose te verlagen of diabetes type 2 te behandelen.

Victoza

In tegenstelling tot Saxenda is Victoza officieel goedgekeurd voor bloedsuikercontrole en diabetes type 2. Het kan niet alleen door volwassenen worden gebruikt, maar ook door kinderen ouder dan 10 jaar. Victoza kan worden ingenomen door mensen met hart- en vaatziekten.

Hoewel het geneesmiddel in de kern liraglutide bevat, is het niet bedoeld om overgewicht te bestrijden en wordt het uitsluitend gebruikt als middel tegen type 2 diabetes. Het is niet geschikt voor de behandeling van diabetes type 1. De resultaten van twee nieuwe studies tonen aan dat liraglutide gemengde resultaten oplevert wanneer het wordt toegevoegd aan insuline bij patiënten met diabetes type 1 [1].

Welk van de twee geneesmiddelen te gebruiken voor gewichtsverlies?

Voor gewichtsverlies moet Saxenda worden gebruikt, aangezien Victoza bedoeld is voor de behandeling van type 2 diabetes.

Hoe werkt liraglutide voor gewichtsverlies?

Liraglutide is een glucagon-like peptide-1 (GLP-1)-analoog. Dit hormoon is in het menselijk lichaam verantwoordelijk voor het hongergevoel. Liraglutide lijkt voor 97% op dit hormoon. Wanneer liraglutide in het menselijk lichaam wordt geïnjecteerd, activeert het de GLP-1-receptoren. Als gevolg daarvan wil een persoon minder eten en begint hij gewicht te verliezen.

Een belangrijke opmerking: om aanzienlijk af te vallen, is het niet voldoende om alleen liraglutide in te nemen. Gewichtsverlies treedt op door de gecombineerde werking van 3 factoren: een caloriearm dieet, lichaamsbeweging en medicijngebruik. Hun combinatie zal een maximaal effect bereiken.

Heb ik een recept nodig om geneesmiddelen met liraglutide te kopen?

Ja. Geneesmiddelen die liraglutide bevatten, worden alleen verkocht op voorschrift van een arts.

Waar kunt u liraglutide kopen?

U kunt geneesmiddelen op basis van liraglutide alleen kopen bij een apotheek met een vergunning. U kunt liraglutide niet in een gewone of online winkel kopen. In online winkels kunt u verschillende kruidenpreparaten en bioactieve supplementen voor gewichtsverlies krijgen, die geen geneesmiddelen zijn. Het is verboden om geneesmiddelen in online winkels te verkopen. Als u een geneesmiddel in de “vitrine” van een online winkel ziet, is dit een reden om een klacht in te dienen bij wetshandhavingsinstanties, aangezien de eigenaar zich bezighoudt met illegale activiteiten.

Bovendien kan in een onlinewinkel in plaats van een echt geneesmiddel ook een namaakgeneesmiddel worden verkocht. Fraudeurs zijn vaak niet eens bang voor een boete en eventuele schadevergoeding voor een merk voor het vervalsen van zijn product.

Het gebruik van een vervalsing zal in het beste geval geen enkel effect hebben. In het ergste geval kan het uiterst negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Je weet niet precies welke stof er in het namaakmedicijn zit. Het kan een allergische reactie of vergiftiging uitlokken, die dodelijk kan zijn. Zet daarom uw gezondheid en leven niet op het spel – koop medicijnen alleen in apotheken met een vergunning.

De prijs van geneesmiddelen met liraglutide. Hoe kunt u besparen?

Om Saxenda of Victoza te kopen, moet u eerst geld uitgeven aan een consult bij een arts, dan naar de apotheek gaan en in de rij staan, waarna u een medicijn kunt kopen. Dit kan lang duren en onhandig en kosteninefficiënt zijn, aangezien u apart moet betalen voor het consult van de arts en voor het geneesmiddel.

Sommige mensen zoeken naar andere manieren om geld te besparen, zij willen bijvoorbeeld medicijnen in België kopen. Maar dit is praktisch onmogelijk, omdat het vervoer van de medicijnen speciale voorwaarden vereist.

Toch is er een mogelijkheid om uw tijd te besparen – om medicijnen te kopen in een online apotheek. Het kan veel handiger zijn.

liraglutide afvallen

Hoe koop ik medicijnen in een online apotheek?

U hoeft niet naar de dokter voor een recept om daar liraglutide te kopen. Een recept voor een geneesmiddel kan direct bij een online apotheek worden verkregen. Artsen van verschillende specialismen werken met haar samen. Het enige wat u hoeft te doen is een korte gezondheidsvragenlijst in te vullen. De arts beoordeelt deze en schrijft op basis van uw klachten een recept uit (indien dit nodig wordt geacht). Het recept wordt doorgestuurd naar een partnerapotheek die het geneesmiddel klaarmaakt en naar u opstuurt. U ontvangt vervolgens een traceercode voor het pakket. In de regel komt het pakje de volgende dag aan nadat de bestelling is verwerkt.

Waarom zou het comfortabeler zijn?

In een online apotheek betaalt u één totaalbedrag voor het geneesmiddel, het medisch consult, de verpakking en de levering van de goederen. Dat is goedkoper dan voor alles apart te betalen. Ook kan de prijs per pen dalen met de grootte van de bestelling. Zoals u weet, is groothandel goedkoper.

Voorzorgsmaatregelen

Victoza en Saxenda worden verkocht als oplossingen voor injectie. Ze moeten worden toegediend met een speciale injectiepen, die mogelijk in de kit zit (vraag dit na bij de leverancier, want misschien moet u hem apart kopen). Bij het toedienen van geneesmiddelen moet u de regels van desinfectie volgen om geen ziekteverwekkers in het lichaam te brengen.

Bijwerkingen

Zowel Saxenda als Victoza kunnen hoofdpijn, misselijkheid en braken, diarree, verlies van eetlust en reacties op de injectieplaats veroorzaken, zoals huiduitslag, roodheid en jeuk. Voor meer informatie over mogelijke bijwerkingen, lees de officiële bijsluiters.

Geneesmiddelinteractie

Victoza en Saxenda kunnen een wisselwerking hebben met paracetamol, atorvastatine, warfarine, antidiabetica pillen en een aantal andere geneesmiddelen. Wij raden u aan de bijsluiters van geneesmiddelen zorgvuldig te lezen om eventuele interacties van liraglutide met andere stoffen te leren kennen.

Ervaringen van patiënten

Op het moment van schrijven zijn de meeste reviews op drugs.com over Saxend en Victoza positief. Patiënten beoordeelden Saxenda met 7,5 punten van de 10. Victoza – met 7,7 punten.

Referenties:

1. https://www.diabetes.co.uk/news/2016/aug/mixed-success-for-victoza-in-type-1-diabetes-trials-97327642.html