Azitromycine kopen zonder recept kruidvat

Azitromycine (Kruidvat)

Kopen? Start consult

Description

Azitromycine – een medicijn om bacteriële infecties zoals chlamydia te behandelen

Azitromycine is een antibioticum voor een uiteenlopende reeks bacteriële ziektes, zoals:  chlamydia, ziekten van de bovenste luchtwegen (tonsillitis, faryngitis, middenoorontsteking), lagere ademhalingswegen (bronchitis, pneumonie), urinewegen, infecties enz…

Dit medicijn heeft een antimicrobieel effect dat eiwitsynthese afremt en de groei en reproductie van bacteria vertraagt.

Chlamydia – wat is het?

Chlamydia is één van de meest voorkomende seksueel overdraagbare ziekten. Het is een infectie veroorzaakt door de bacterium chlamydia trachomatis en wordt overgebracht door middel van onbeschermd seksueel contact. De ziekte kan zich voordoen met of zonder symptomen. Meestal gaat het gepaard met afscheidingen in de vagina of penis.

Contraindications

Contraindicaties voor het gebruik van het geneesmiddel: ernstige leverdysfunctie, ernstige nierdysfunctie, lichaamsgewicht onder de 45 kg,en de inname van geneesmiddelen die negatief interageren met azithromycine. Gebruik door zwangere en lacterende vrouwen is over het algemeen niet verboden maar moet misschien beperkt worden.           

Toedieningswijze en dosis

  • Voor capsules: het medicijn moet mondeling genomen worden (kauw niet op de capsule), een uur vóór of twee uren na de maaltijd.
  • Voor pillen: de instructies zijn dezelfde als voor capsules behalve dat je de tabletten mag innemen buiten de maaltijden om.

De dosis om chlamydia te behandelen is dagelijks 1 g: two 500 mg tabletten tegelijkertijd.

Wanneer het behandelingsverloop is afgewerkt, is het aanbevolen om voor 3 weken af te zien van seksuele activiteit en dan de aanwezigheid van bacteriën te meten met de chlamydia test.

Wanneer je positief getest bent op chlamydia en een medicijn nodig hebt kun je een consultatie krijgen met  de dokters van de farmaceutische partner site. Nadat (indien) zij je een voorschrift uitschrijven, forwarden zij dat naar de site waar je je het order wil plaatsen en dan sturen de apothekers van de site je het product.

Kan je Azitromycine in het Kruidvat kopen (offline of online)?

Kruidvat heeft iedere maand ongeveer een miljoen klanten. Het bedrijf specialiseert in cosmetica en gezondheid. Ze hebben een breed gamma aan producten, maar geen medicijnen die onderhevig zijn aan de doktersvoorschrift vereiste.

Veel mensen maken de fout van te proberen een geneesmiddel voor chlamydia te kopen  in een beauty & health store.

Kruidvat kan geen antibiotica verkopen in Nederland maar je kan wel andere antibacteriële producten op hun website.

Echter, je zal azithromycin niet te koop vinden bij Kruidvat noch Etos omdat deze platformen geen apotheeklicenties bezitten. In de plaats daarvan hebben zij drogist licenties, die hen toelaten een ander assortiment van producten te verkopen die je niet terugvindt in apotheken.

Azitromycine online kopen bij een betrouwbare dienst

Wanneer je dit middel koopt, wees voorzichtig  en kies een degelijk online farmaceutisch platform dat samenwerkt met gekwalificeerde doctors en vraag zeker een voorschrift aan.

Zo een online platform kan helpen om je met een gediplomeerd medisch professional te verbinden die kijkt naar je toestand en je het voorschrift kan bezorgen van het voor jou gepaste geneesmiddel. 

Vervolgens kan diezelfde apotheek de betaling innen, je bestelling verwerken, je order maken en versturen. Zo ontvang jij alles wat je nodig hebt zonder dat je lange trips moet maken naar het dokterskantoor of rond moet hangen in een fysieke apotheek. Contacteer een dokter via hun website en leg hem voor waarvoor je een antibiotica zou nodig hebben. Deze zal dan bepalen of je het medicijn dat je wil gebruiken echt nodig hebt, en in geval dat zo is, de dosis en het innameschema bepalen. Eens beslist schrijf hij / zij het briefje uit en stuurt het door naar een fysieke apotheek, dewelke het pakket verstuurt naar je woonst.