Aldara kopen zonder recept kruidvat

Aldara in Kruidvat - kan het daar gekocht worden?

Kopen? Start consult

Description

Aldara – Wat is het?

Aldara is een medische huidzalf voor de behandeling van Externe Genitale Wratten;
Actinische keratose; en Oppervlakkig basaalcelcarcinoom.

Telkens wanneer de seizoenen veranderen flakkeren chronische ziekten op. Deze omvatten huidziekten, spijsverteringsziekten, ziekten aan hart- en bloedvaten. En niet uitzonderlijk ook genitale wratten op de skin.

Aldara creme is een effectieve remedie tegen externe genitale wratten. De medische term voor genitale wratten is condyloma.

Condyloma is gekenmerkt door ronde wratten rond anus, penis en vagina.

Veroorzaakt door het menselijke papillomavirus, zijn genitale wratten anders dan andere seksueel overdraagbare ziekten: zij kunnen naast tijdens seksueel contact ook door gewone aanraking overgedragen worden. Het is een algemeen voorkomende seksueel overdraagbare ziekte.

Aldara wordt vervaardigd door het farmaceutische bedrijf Meda en is een erkend medicijn voor de behandeling van actinische keratose.

Wat zijn actinische keratose en oppervlakkig basaalcelcarcinoom?

Actinic Keratosis is een stoornis waarbij epidermale keratinocytes zich over het oppervlak van je lichaam verspeiden.  Dit zijn ongebruikelijk dikke schaal-achtige, krokante vergroeiingen op je huid die potentieel kunnen evolueren naar kankerweefsels, genaamd Squamous Cell Carcinoma. Men neemt aan dat deze kunnen worden veroorzaakt door een overload aan UV radiatie

Actieve bestanddelen

De crème bevat het actieve ingrediënt imiquimod. Deze stof behoort tot de groep van immunomodulators.

Imiquimod bindt zich aan huidcellen die verantwoordelijk zijn voor immuniteit en dit stimuleert de afgave van het proteïne cytokine.Cytokine activeert het immuunsysteem. 

Dosis en toedieningswijze

Aldara moet 3 keer per week, ‘s avonds voor het naar bed gaan, aangebracht worden, op

het aangetaste deel van de huid waarbij het belangrijk is om het niet op gezonde huid aan te brengen.

Het is ook nuttig te vermelden dat goede hygiëne van de externe geslachtsdelen een belangrijke rol speelt bij de behandeling van genitale wratten.

Contraindicaties

Neem Aldara niet als je overgevoelig bent aan imiquimod. Vermijd contact met slijmvliezen, neus, lippen en tong. 

Indien je per ongeluk crème aangebracht hebt op gezonde huid of op slijmvliezen, spoel het dan onmiddellijk overvloedig met water.

Interactie met andere medicijnen

Voorzichtigheid is geboden bij patiënten die immunosuppressieve medicijnen nemen, omdat Aldara het immuunsysteem stimuleert.

Bijwerkingen Aldara

Aldara kan een serie bijwerkingen veroorzaken waarvan sommige ernstig kunnen zijn.

Indien je enige ongebruikelijke ervaringen hebt na gebruik van Aldara, bel dan onmiddellijk je medisch adviseur.

Alternatieven voor Aldara

Er zijn enkele andere merken in omloop die gebruik maken van de stof imiquimod, maar deze kan je moeilijk als alternatieven bestempelen omdat zij dus effectief dezelfde stof bevatten, zij het in een andere dosis of met een andere toedieningswijze.

Wat zijn dan eventueel merken die dezelfde ziektebeelden, met name externe genitale wratten en / of actinische keratose / basaalcarcinoom, met andere werkzame bestanddelen behandelen?

We zochten er twee uit voor dit artikel, wellicht de meest bekende:

  • Podofilox (podophyllotoxin)

Medische crème voor de behandeling van externe genitale wratten

  • Efudex (fluorouracil)

Medische crème voor de behandeling van actinische keratose / basaalcarcinoom

Wat opvalt is dat Ieder van deze stoffen één van de twee ziektebeelden behandelen die Aldara behandelt, terwijl Aldara ze allebei behandelt.

Kan Aldara in het Kruidvat gekocht worden?

Het medicijn Aldara gebruiken zonder toezicht van een medisch specialist is gevaarlijk. Daarom wordt het enkel verkocht via voorschrift, uitgeschreven door de toezichthoudende arts. 

Aldara kan niet worden gekocht in het Kruidvat, aangezien deze winkel onder een drogistenvergunning opereert, hetwelk voorschriftsmedicijnen uitsluit in ruil voor een ruim assortiment aan nevenproducten die een apotheek dan weer niet verkoopt. 

Maar je kan Aldara bestellen via online diensten die je verbinden met gelicentieerde dokters die een voorschrift kunnen verschaffen op basis van je klachten en enkel na een online consultatie.

Kunnen Podofilox en Efudex in het Kruidvat gekocht worden?

Podofilox en Efudex zijn evenzeer medicijnen die voorschrift vereisen. Dus geen geluk daar. Maar net als met Aldara kan je hen eenvoudig kopen via online farmaceutische platformen.