saxenda kopen zonder recept

Saxenda

Kopen? Start consult

Description

Obesitas is uitgegroeid tot één van de ernstigste chronische ziekten van onze tijd. De noodzaak om op de juiste wijze te eten en een actieve levensstijl te onderhouden moge duidelijk zijn. Echter, vaak is dit onvoldoende voor effectief gewichtsverlies. In zulk geval kan een dokter bijzondere injecties met Saxenda of tabletten voorschrijven. Saxenda, gebaseerd op de stof liraglutide, is een in Nederland veel voorgeschreven medicament. Patiënten gebruiken het vaak omdat het vrij effectief is en online kan gekocht worden.

Hoe kan ik een recept voor Saxenda krijgen en het online kopen?

Saxenda is een effectief middel voor gewichtsverlies. Het wordt voorgeschreven aan volwassenen en adolescenten met overgewicht. Maar de werkzame stof van het middel (liraglutide) helpt niet alleen om af te vallen. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van diabetes type 2.

U kunt Saxenda kopen bij een online apotheek. Om dit te doen, selecteert u een benodigde hoeveelheid voorgevulde pennen in de productcatalogus en plaatst u een bestelling.

Belangrijk: Saxenda is een receptplichtig geneesmiddel. Betrouwbare verkopers hebben altijd een recept nodig. U kunt het rechtstreeks van uw online apotheek krijgen. Hiervoor moet u een gezondheidsvragenlijst invullen. De arts zal deze bekijken en een recept uitschrijven indien dit veilig en geschikt wordt geacht (indien nodig zal de specialist de patiënt raadplegen). Het recept wordt naar de partnerapotheek gestuurd. Deze verwerkt de bestelling en stuurt deze naar de klant. Het pakket komt meestal de volgende werkdag aan. Een traceercode wordt naar de koper gestuurd. U kunt Saxenda niet online kopen in België of Duitsland, terwijl u in Nederland woont, omdat er mogelijk geen wettelijk kader is voor grensoverschrijdende aankopen, en het geneesmiddel moet worden bewaard in een koelkast, zodat langdurige levering onmogelijk is. Hetzelfde geldt voor verdachte mogelijke aanbiedingen uit Spanje, Pakistan, Turkije, Rusland en andere landen.

Prijs van Saxenda – hoeveel kost het?

De kosten van Saxenda in een online apotheek omvatten het geneesmiddel zelf, de consultatie van de arts die het recept uitreikt, en de levering. De internetverkoper garandeert de scherpe prijs van Saxenda. U kunt ook een korting per stuk krijgen als u meer injecteerbare pennen bestelt. Als u tot kopen hebt besloten, accepteert de apotheek pinnen via iDEAL Pay of onder rembours (voor de laatste optie moet u extra betalen). Wees bang voor te goedkope, niet-receptplichtige, aanbiedingen, u kunt een vervalsing krijgen.

Hoe Saxenda jou helpt om gewicht te verliezen

Het belangrijkste werkzame bestanddeel van het geneesmiddel is liraglutide (imitator van glucagon-like peptide-1 of GLP-1). Het is een keten aminozuren die lijkt op glucagon, een hormoon dat het gehalte aan vetzuren en de bloedsuikerspiegel regelt. Glucagon maakt glucosevoorraden vrij uit de cellen wanneer het lichaam energie nodig heeft. Liraglutide remt de productie van dit hormoon, wat de hoeveelheid glucose in het bloed kan verlagen, het verbruik ervan door de spieren kan verhogen en de honger kan verminderen door het verzadigingscentrum in de hersenen te stimuleren. Glucagon-like peptide-1 beïnvloedt de productie van insuline. Het verbetert de gevoeligheid van cellen voor dit hormoon, waardoor de opname van suiker toeneemt. GLP-1 verlaagt de hoeveelheid glucose die door de lever wordt geproduceerd en vertraagt de vertering van voedsel. Samen leiden deze factoren tot gewichtsverlies.

Uit de resultaten van een onderzoek dat werd uitgevoerd door wetenschappers uit de Verenigde Staten en Canada blijkt dat mensen die een jaar lang liraglutide innamen hun lichaamsgewicht met 6% verloren. In een ander onderzoek konden patiënten in zes maanden tijd gemiddeld 5,6 kg overgewicht kwijtraken.

Saxenda obesitas

Samenstelling en verpakking

Saxenda is een injectievloeistof. Het zit in voorgevulde spuiten-pennen, verzegeld in een kartonnen doosje. De pen bevat 3 ml oplossing – dit is gelijk aan 18 mg liraglutide. Door de speciale vormgeving kunnen de volgende doses worden toegediend: 0,6 mg; 1,2 mg; 1,8 mg; 2,4 mg; 3,0 mg.

Hulpstoffen: fenol, natriumhydroxide of zoutzuur, natriumwaterstoffosfaat-dihydraat, propyleenglycol, water.

Belangrijk: voor de toediening van het geneesmiddel dient u de acht millimeter naalden NovoFine, NovoTvist te gebruiken, die afzonderlijk moeten worden aangeschaft (sommige verkopers bieden ze echter samen met het product aan).

Wat zijn aanwijzingen?

Gewoonlijk wordt Saxenda voorgeschreven aan personen ouder dan 18 jaar met een BMI ≥30 kg/m2 of ≥27 kg/m2 en de aanwezigheid van een ziekte die gepaard gaat met overgewicht (diabetes mellitus type 2, hypertensie, apneu, enz.). Het kan ook worden gebruikt door kinderen ouder dan 12 jaar, met een gewicht van meer dan 60 kg en die lijden aan obesitas (de diagnose moet worden vastgesteld door een arts).

Hoe gebruik je Saxenda?

Het medicijn moet elke dag op hetzelfde tijdstip worden toegediend. De injectie wordt onder de huid gegeven. Het is verboden het geneesmiddel in een ader of spier te injecteren.

De dosering moet geleidelijk worden verhoogd over een periode van 5 weken. Uw arts moet u vertellen wat uw dosering is, maar de gebruikelijke dosering wordt hieronder beschreven.

De startdosis is 0,6 mg. In de tweede week krijgt de patiënt 1,2 mg; in de derde – 1,8 mg; in de vierde – 2,4 mg. In de vijfde week bereikt hij een therapeutische dosis van 3,0 mg. Dit schema is in de tabel weergegeven:

Week Dosis geïnjecteerd (een keer per dag)
Een 0.6 mg
Twee 1.2 mg
Drie 1.8 mg
Vier 2.4 mg
Vanaf Week 5 3 mg

De pen klaarmaken voor het toedienen van een injectie

 1. Kijk goed op het etiket. U moet zeker weten dat u Saxenda gaat injecteren. Dit is vooral belangrijk als u meerdere injecteerbare medicijnen gebruikt.
 2. Haal de pen uit de beschermkap. Zorg ervoor dat de oplossing kleurloos en niet troebel is. Anders is het verboden om het te gebruiken.
 3. Open een nieuwe naald, verwijder de tape ervan en schroef hem op de spuit.
 4. Verwijder de bovenste naaldkap en leg deze opzij. Verwijder vervolgens de onderste dop. U kunt het weggooien.

Controle van de medicatie injectie

 1. Als u op het punt staat de eerste dosis te injecteren, controleer dan of het medicijn in de spuit is gekomen. Scroll door de doseerkiezer totdat de teller uitgelijnd is met het medicijn dat aankomt icoon.
 2. Houd de pen in uw hand met de naald omhoog. Druk op de medicijnstartknop totdat de teller op “0” staat. Er moet een druppel uit de naald komen.

Dosis selectie en verificatie

 1. Selecteer de dosering door aan de selecteur te draaien.
 2. De hoeveelheid van het geneesmiddel kan worden gecontroleerd met behulp van de schaalverdeling van het restant van het geneesmiddel in de spuit en de dosisteller.

Saxenda toedienen

 1. Als u nog niet eerder onderhuidse injecties heeft gedaan, wordt geadviseerd het geneesmiddel de eerste keer onder toezicht van een arts of verpleegkundige te gebruiken.
 2. Breng de naald in en druk op de knop. Terwijl u het geneesmiddel inbrengt, telt u mentaal tot zes en haalt u vervolgens de naald eruit. Als u de naald er te vroeg uithaalt, krijgt u een onvolledige dosis.

Plaats na toediening van Saxenda de bovenste beschermkap op de naald, schroef deze los en gooi de naald weg, met inachtneming van de gebruiksregels. Plaats de dop op de pen met de resterende medicatie en bewaar deze op een veilige, donkere plaats.

De geopende pen kan worden bewaard bij een temperatuur van maximaal 30 ° C. U dient het geneesmiddel binnen 30 dagen na opening te gebruiken. Verzegelde pennen moeten worden bewaard in een koelkast of op een andere koele plaats met een temperatuur van 2-8 ° C. Vermijd bevriezing van het product.

Farmaceutische test resultaten

Vooraleer Saxenda goedgekeurd werd, onderging het een aantal testfases.

Test Nr

Aantal willekeurig uitgekozen patiënten

Tijdsduur

Aantal patiënten die meer dan 5% van hun gewicht verloren

Aantal patiënten die meer dan 10% van hun gewicht verloren.

Test 1

3731

56 / 160 weken

63% / 49,6 % 32,8 % / 24,4 %
Test 2

846

56 weken

49,8 %

22,9 %

Test 3

359

32 weken

46,4 %

22,4 %

Test 4

422

56 weken 50,7 %

27,4 %

Toepassingseigenschappen en neveneffecten

Een overdosis kan een daling van de bloedglucose tot een kritieke waarde veroorzaken en tot flauwvallen leiden. Meer dan 10% van de patiënten kan last krijgen van bijwerkingen zoals misselijkheid, diarree of constipatie.

Het meest voorkomend zijn gastro-intestinale bijwerkingen, maar deze lossen normaal gezien ook snel weer op. Gedurende een normaal verloop van een behandeling zouden deze moeten stoppen na 4-5 weken of zelfs eerder. Zij worden geassocieerd met verslaving van het lichaam aan het actieve ingrediënt liraglutide en duiken op telkens enkele dagen na verhoging van de dosis. Dat is één van de redenen waarom de dosis slechts geleidelijk aan verhoogd mag worden, tot pas na 4 weken de de onderhoudsdosis bereikt is.

Saxenda mag niet worden ingenomen bij pathologie van de nieren, lever en galblaas. Het mag niet worden gebruikt door mensen met ernstige hartinsufficiëntie of door vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Lees de officiële bijsluiter voor volledige informatie over bijwerkingen en voorzorgsmaatregelen.

Saxenda reviews: de ervaringen van patiënten

Je kan op populaire fora gemakkelijk posts vinden van mensen die liraglutide gebruiken voor gewichtsverlies. We bevelen aan dat je kijkt naar de ratings van liraglutideinjecties op de gerespecteerde website drugs.com. Gebaseerd op bijna 1400 reviews van patiënten die het namen, behaalt Saxenda een score van 7,5 / 10.

De populariteit van het medicament is ook af te leiden van het feit dat apotheken vaak een tekort aan Saxenda ervaren. Dit is omdat de vraag regelmatig de voorraad overtreft.

Zijn fora een betrouwbare bron van informatie? Je moet kritisch zijn t.o.v. van de reviews die je online vindt. Het is altijd goed om de ervaringen van andere patiënten te kennen, maar de uiteindelijke conclusies kan je enkel trekken na een gesprek met een dokter. Forums zijn b.v. nuttig om te verzekeren dat behandeling geen psychologisch discomfort veroorzaakt. Op het internet kan je gelijkgezinde mensen vinden, mensen met dezelfde diagnose. Op deze manier kan je elkander motiveren en zo de resultaten van je behandeling verbeteren.

Antwoorden op een paar veelgestelde vragen

Waar Saxenda toedienen?

Een onderhuidse injectie kan worden gegeven in de maagstreek, het bovenbeen of de bovenarm.

saxenda kopen ideal

Moet u uw dieet aanpassen en uw lichaamsbeweging verhogen?

U werkt samen met uw arts aan een caloriebeperkt maaltijdplan en verhoogt uw lichamelijke activiteit om gewichtsverlies te bevorderen.

Mag u Saxenda met andere afslankmiddelen combineren?

De veiligheid en werkzaamheid van dit geneesmiddel zijn niet geëvalueerd met geneesmiddelen voor gewichtsverlies op recept en supplementen zonder recept. Houd er rekening mee dat Saxenda mogelijk de absorptie van andere geneesmiddelen kan beïnvloeden. Vertel uw arts over alle geneesmiddelen, supplementen en vitaminen die u gebruikt.

Wat is het verschil tussen Saxenda en Ozempic?

De werkzame stof van Saxenda, liraglutide, is zowel voor gewichtsbeheersing als voor diabetes goedgekeurd, terwijl Ozempic (semaglutide) uitsluitend een antidiabetesmedicijn is, dat echter ook kan helpen bij het afslanken. Saxenda wordt dagelijks gebruikt, terwijl Ozempic wekelijks wordt toegediend.

Hoe snel kan ik afvallen?

Het effect van het innemen van het medicijn is snel merkbaar. Al na een paar injecties heeft de patiënt minder behoefte aan voedsel. Het gewichtsverlies kan niet zo snel beginnen. De therapie kan tot 56 weken duren (gemiddelde duur).

De duur van het gebruik van Saxenda wordt door de arts vastgesteld. Dit is een zeer individuele indicatie, die afhangt van de algemene gezondheidstoestand, de kwaliteit van de voeding en de mate van lichamelijke activiteit.

Hoeveel kilo zal ik verliezen?

Studies hebben aangetoond dat een zwaarlijvige patiënt ongeveer 7,4% van zijn gewicht kan verliezen gedurende een volledige kuur, ongeacht zijn startgewicht. Als u 100 kg weegt, dan heeft u een kans om ongeveer 7,4 kg te verliezen. Deze cijfers zijn niet universeel voor alle patiënten. Het meest betrouwbare antwoord kan alleen worden gegeven door een arts die uw medische voorgeschiedenis kent.

Verbrandt Saxenda mijn vet?

De werking van liraglutide is niet gericht op vetverbranding. De werkzame stof werkt in op het centrale zenuwstelsel en onderdrukt de eetlust. Ook vertraagt het de maaglediging, wat voor een extra verzadigd gevoel zorgt. Om de vetmassa te verminderen, moet u het calorieverbruik verhogen. De effectiviteit van de behandeling is direct afhankelijk van dieet en lichaamsbeweging.

Hoe moet Saxenda veilig worden bewaard en vervoerd?

De spuitpen moet op een koele plaats worden bewaard. Hiervoor is een huishoudkoelkast geschikt. Bij een temperatuur van 2-8 ° C kan een ongebruikte spuitpen worden bewaard tot de op de verpakking aangegeven uiterste gebruiksdatum. Na het eerste gebruik van het injectieapparaat moet 30 dagen worden afgeteld. Na deze periode kan het geneesmiddel in de injectiepen niet meer worden gebruikt.

Tijdens het vervoer is het belangrijk om het temperatuurregime van de opslag in acht te nemen. Bevriezing mag niet optreden, wat mogelijk is als u het geneesmiddel in de bagageruimte van het vliegtuig overhandigt.

Hoe Saxenda toedienen?

Je plaatst een Saxenda injectie in je buik, dij of bovenarm. Injecteer niet in een spier of ader.

De naalden van de inbegrepen saxendaspuit zijn zeer dun, waardoor je geen discomfort voelt. Echter, omdat de injecties iedere dag moeten gebeuren, is het het beste om de plaats van injectie af te wisselen, zodat de prikgaatjes tijd krijgen om te genezen.

Moet je je dieet aanpassen en je lichaamsbeweging verhogen?

Als je al op je voeding let en aan lichaamsbeweging doet, hoef je je levensstijl misschien niet te wijzigen. Echter, het is het beste om de effectiviteit van je dieet en beweging na te laten te gaan door een specialist. Het is belangrijk dat je de volgende regel goed begrijpt: gewichtsverlies hangt af van jou: het medicijn vergemakkelijkt het enkel maar.

Is het mogelijk om in plaats van Saxenda Victoza te gebruiken?

Saxenda en Victoza bevatten beiden dezelfde actieve stof: liraglutide en werken op dezelfde wijze. Echter, Victoza is exclusief bedoeld voor diabetes (analoog met Ozympic). Het is niet effectief voor gewichtsverlies omdat het een andere dosis gebruikt, aangepast voor de behandeling van diabetes. Vraag je dokter of een dosis van 3 mg liraglutide correct is voor jou behandeling.

Omwille van dezelfde reden mag je Saxenda niet gebruiken voor de behandeling van diabetes zonder de goedkeuring van een dokter. Een dosis die te hoog is kan hypoglycemia en andere bijwerkingen veroorzaken.

Hoe inter-ageert Saxenda met alcohol?

Liraglutide en alcohol mengen veroorzaakt geen chemische reactie. Echter, het is het beste om tijdens een behandeling geen alcoholische dranken te gebruiken, omwille van de volgende redenen:

 • alcohol bevat veel calorieën (waaronder suikers) en is daarom niet goed voor je dieet;
 • het drinken van alcohol kan eetlust veroorzaken;
 • alcohol kan je hart- en bloedvatsysteem belasten.

Is Saxenda verkrijgbaar in tabletten?

Saxenda (liraglutide) is alleen verkrijgbaar als injectie. Dieetpillen, zoals Xenical en Mysimba hebben andere werkzame stoffen. U kunt alleen van medicijn veranderen na goedkeuring van de arts.