Saxenda

- Posted by Author: user in Category: Uncategorized | 4 min read

Hoe u een recept voor Saxenda kunt krijgen en het online kunt kopen?

Saxenda is een medicijn voor gewichtsverlies. Het wordt voorgeschreven aan volwassenen en adolescenten met overgewicht. Maar het medicijn helpt niet alleen om af te vallen. Saxenda wordt ook gebruikt voor de behandeling van type 2-diabetes.
U kunt Saxenda kopen bij uw online apotheek. Om dit te doen, selecteert u gewoon een medicijn in de productcatalogus en plaatst u een bestelling.

Belangrijk: Saxenda is een voorgeschreven medicijn. U kunt het rechtstreeks bij uw online apotheek krijgen. Hiervoor moet u een gezondheidsvragenlijst invullen. De arts zal het beoordelen en een recept uitschrijven (indien nodig zal hij de patiënt adviseren). Het recept wordt naar de partnerapotheek gestuurd. Zij verwerkt de bestelling en stuurt deze naar de klant. Het pakket komt meestal de volgende werkdag aan. Er wordt een trackingcode naar de koper gestuurd. U kunt Saxenda niet online kopen in België, omdat er misschien geen wettelijk kader voor is, en het geneesmiddel moet in de koelkast worden bewaard, zodat langdurige levering niet kan worden toegepast. Hetzelfde geldt voor verdachte mogelijke aanbiedingen uit Pakistan, Rusland en andere landen.

Saxenda-prijs – hoeveel kost het?

De kosten van Saxenda in een online apotheek omvatten het medicijn zelf, de raadpleging van de arts die het recept uitgeeft en de levering. De online apotheek garandeert de scherpe prijs van Saxenda.

Hoe Saxenda je helpt om af te vallen

Het belangrijkste werkzame bestanddeel van het medicijn is liraglutide (imitator van glucagon-achtig peptide-1 of GLP-1). Het is een keten van aminozuren die lijkt op glucagon, een hormoon dat het gehalte aan vetzuren en de bloedsuikerspiegel regelt. Glucagon maakt glucosevoorraden vrij uit cellen wanneer het lichaam energie nodig heeft. Liraglutide remt de productie van dit hormoon, dat de hoeveelheid glucose in het bloed kan verlagen, het verbruik door de spieren kan verhogen en het hongergevoel kan verminderen door het verzadigingscentrum in de hersenen te stimuleren.

Glucagon-achtig peptide-1 beïnvloedt de productie van insuline. Het verbetert de gevoeligheid van cellen voor het hormoon, wat de opname van suiker verhoogt. GLP-1 verlaagt de hoeveelheid glucose die door de lever wordt geproduceerd en vertraagt ​​de vertering van voedsel. Samen leiden deze factoren tot gewichtsverlies.

De resultaten van een studie uitgevoerd door wetenschappers uit de Verenigde Staten en Canada tonen aan dat mensen die een jaar lang liraglutide slikten, hun lichaamsgewicht met 6% verloren. In een andere proef konden patiënten in zes maanden gemiddeld 5,6 kg overgewicht kwijtraken.

Samenstelling en verpakking

Saxenda is een oplossing voor injectie. Het bevindt zich in voorgevulde spuiten-pennen, verzegeld in een kartonnen doos. De pen bevat 3 ml oplossing – dit komt overeen met 18 mg liraglutide. Door het speciale ontwerp kunnen de volgende doseringen worden toegediend: 0,6 mg; 1,2 mg; 1,8 mg; 2,4 mg; 3,0 mg.

Hulpstoffen: fenol, natriumhydroxide of zoutzuur, natriumwaterstoffosfaatdihydraat, propyleenglycol, water.

Belangrijk: voor het toedienen van de medicatie moet u de acht millimeter naalden NovoFine, NovoTvist gebruiken, die apart moeten worden gekocht.

Indicaties

Meestal wordt Saxenda voorgeschreven aan mensen ouder dan 18 jaar met een BMI 30 kg/m2 of ≥27 kg/m2 en de aanwezigheid van een ziekte geassocieerd met overgewicht (type 2 diabetes mellitus, hypertensie, apneu, enz. Of kinderen ouder dan 12 jaar oud, met een gewicht van meer dan 60 kg, of met een BMI 30 kg/m2.

Hoe Saxenda te gebruiken

Het geneesmiddel wordt elke dag op hetzelfde tijdstip ingenomen. De injectie wordt onder de huid gegeven. Het is verboden om het medicijn in een ader of spier te injecteren.
De dosering dient gedurende 5 weken geleidelijk te worden verhoogd. De startdosering is 0,6 mg. In de tweede week krijgt de patiënt 1,2 mg; op de derde – 1,8 mg; op de vierde – 2,4 mg. In de vijfde week bereikt hij een therapeutische dosis van 3,0 mg.

De pen voorbereiden op medicatie

1. Kijk goed naar het etiket. U moet ervoor zorgen dat u Saxenda binnenkomt. Dit is vooral belangrijk als u meerdere injecteerbare medicijnen gebruikt.

2. Verwijder de handgreep van de beschermkap. Zorg ervoor dat de oplossing kleurloos en niet troebel is. Anders is het verboden om het te gebruiken.

3. Open een nieuwe naald, verwijder de tape en schroef deze op de spuit.

4. Verwijder de bovenste naaldbeschermer en leg deze opzij. Verwijder vervolgens de onderste dop. Je kunt het weggooien.

Controle van de inname van medicijnen

1. Als u op het punt staat de eerste dosis te injecteren, zorg er dan voor dat het geneesmiddel in de spuit komt. Scroll met de dosiskiezer totdat de teller is uitgelijnd met het pictogram voor aankomst van medicatie.

2. Houd de pen in uw hand met de naald naar boven gericht. Druk op de startknop voor medicatie totdat de teller de “0”-markering bereikt. Er moet een druppel uit de naald komen.

Dosisselectie en verificatie

1. Kies de dosering door aan de keuzeknop te draaien.

2. De hoeveelheid van het medicijn kan worden gecontroleerd met behulp van de schaal van de rest van het medicijn in de spuit of de dosisteller.