champix kopen zonder recept

Champix

Kopen? Start consult

Description

Wat is Champix?

Volgens de Wiki is Champix een medicijn tegen nicotineverslaving. Het is een gewild medicijn, omdat velen “op een nicotinenaald zitten”. Maar Champix online of bij een reguliere apotheek kopen is niet zo eenvoudig.

Kan ik Champix zonder recept bestellen?

Meestal besluit iemand te stoppen met roken en gaat naar de apotheek voor een medicijn dat zijn lijden kan verlichten. Daar, voor de toonbank staand, verneemt hij tot zijn verbazing van de apotheker dat het onmogelijk is Champix zonder recept te bestellen, omdat het geneesmiddel tot de categorie van de receptplichtige geneesmiddelen behoort.

De koper kan een omweg nemen – proberen Champix op marktplaats te kopen. Maar ook hier zullen pogingen tevergeefs zijn, dit product kan op dergelijke plaatsen niet worden aangeboden (althans niet legaal).

2021-2022: Champix niet verkrijgbaar

Ook is er onaangenaam nieuws voor wie Champix wil kopen. In 2021 wordt het door de fabrikant, het Amerikaanse multinationale conglomeraat Pfizer, van de markt gehaald. Dat was vanwege een mogelijk kankerverwekkend effect dat vermoedelijk werd veroorzaakt door een bestanddeel van de pil. De verwachting was dat het bedrijf het medicijn snel zou terugbrengen, maar toen werd aangekondigd dat het tijdstip waarop Champix weer op de markt zou verschijnen onbekend was. Nederlandse gebruikers kunnen daarom een alternatief proberen genaamd Zyban (met bupropion).

Aankoop van Champix. Ervaringen van patiënten

Om op een goede manier een medicijn aan te schaffen, moet de patiënt een afspraak maken met een arts. Daarna krijgt hij een recept en gaat ermee naar de apotheek. Dit is een gebruikelijke ervaring van patiënten. Maar Champix – een medicijn dat misschien dringend nodig is – nicotineverslaving is verraderlijk en krachtig. Lees in geval van twijfel de forums van tabaksverslaafden. Wat te doen in dit geval?

Champix online kopen tegen een goede prijs

Als je dringend Champix tabletten nodig hebt, kunnen ze bij een online apotheek gekocht worden. Om een recept voor een geneesmiddel te krijgen, is het voldoende om een gezondheidsvragenlijst in te vullen. Deze zal worden beoordeeld door een online apotheek arts en zal een recept uitschrijven voor het Champix startpakket. Indien nodig kan de specialist de klant raadplegen en andere geneesmiddelen voorschrijven.

De arts stuurt het geschreven recept naar de partnerapotheek. Deze bereidt het geneesmiddel voor en verstuurt het pakket naar de klant. Na verzending ontvangt de klant een bericht met een code om de bestelling te volgen. Meestal arriveert het geneesmiddel de volgende dag nadat de aanvraag is verwerkt.

Champix kopen in een online apotheek bespaart tijd voor een patiënt, die niet in een lange rij hoeft te staan om een arts te zien. Tijdens de pandemie van het coronavirus is dit niet alleen vervelend, maar ook gevaarlijk, omdat de medische faciliteiten vol zitten met patiënten. Bovendien leert de ervaring dat de kosten van Champix in een online apotheek relatief betaalbaar zijn.

Hoeveel kost het geneesmiddel – de prijs van Champix in een online apotheek

De prijs van Champix in een online apotheek omvat niet alleen het geneesmiddel zelf, maar ook een consult van een arts, de verpakking en de levering van de aankoop. Bij het bestellen van een geneesmiddel met aanvullende diensten in de vorm van een medisch onderzoek en een koeriersdienst, bespaart de klant tijd. Het apart betalen voor deze diensten plus het kopen van het geneesmiddel zelf is misschien niet al te goedkoper in vergelijking met alles samen bestellen in een online apotheek.

Als u op internet informatie hebt gezien dat een of andere site Champix tegen kostprijs verkoopt, geloof dat dan niet. Een te goedkoop geneesmiddel is een teken van namaak. Er bestaat niet zoiets als een gratis lunch.

Een online apotheek is een erkende detailhandelaar in farmaceutische producten. Ze verkoopt alleen originele geneesmiddelen tegen een betaalbare prijs.

Dus we hebben uitgezocht wat Champix is en hoe je het legaal via internet kunt bestellen. Laten we het nu eens hebben over hoe het medicijn werkt, en of het echt kan genezen van tabaksverslaving.

Hoe stoppen met roken met behulp van Champix of hoe het medicijn werkt

Het werkzame bestanddeel in Chantix is varenicline. Het bindt zich aan acetylcholine nicotinereceptoren en heeft tegelijkertijd twee tegengestelde werkingen. Enerzijds werkt het op het lichaam zoals nicotine, wat het volgende betekent – het ontwenningssyndroom van de patiënt zal een orde van grootte gemakkelijker zijn. Tegelijkertijd werkt het als een nicotine-antagonist – het vermindert het plezier dat een roker beleeft aan een sigaret, waardoor hij geneigd is zo snel mogelijk te stoppen met roken.

Volgens drugs.com zijn er twee medische studies geweest naar de werkzaamheid van Champix (onder andere). Zij omvatten 2052 mensen die na de eerste week van de therapie met roken stopten. De behandeling duurde 12 weken. Gedurende deze tijd rookte 44% van de proefpersonen geen enkele sigaret meer. Aan het einde van de therapie observeerden de onderzoekers de deelnemers aan het experiment nog eens 40 weken. Gedurende deze periode bleef 23% van de met Champix behandelde personen zich onthouden van roken.

De site zegt dat de behandeling succesvoller is en een langdurig effect geeft als de patiënt zeer gemotiveerd is, psychologische hulp krijgt en steun van familieleden. In het bijzonder kan de verslaafde zichzelf zelfstandig inspireren dat het opgeven van sigaretten zal helpen geld te besparen, de gezondheid te herstellen, enz.

Hoe moet de medicatie worden gebruikt? Doseringsschema

De gebruikelijke kuur voor Champix is 12 weken met een geleidelijke verhoging van de dosering. De eerste drie dagen van de kuur moet u 1 tablet 0,5 mg 1 keer per dag innemen. De volgende vier dagen – 1 tablet 0,5 mg 2 keer per dag. De resterende 11 weken moet een patiënt 1 tablet met een dosering van 1 mg 2 keer per dag innemen.

Patiënten wordt geadviseerd geleidelijk te stoppen met roken. Het is raadzaam om 1-2 weken na het begin van de inname van de pillen volledig te stoppen met roken. Als de nicotineverslaafde na deze periode niet kan stoppen met roken en geen besluit kan nemen over de datum van het stoppen met roken, moet hij de behandeling voortzetten en proberen in de vijfde week van de therapie te stoppen met roken.

Indien nodig kan de arts de dosering en de duur van de behandeling aanpassen. Bijvoorbeeld om de patiënt een lagere dosering van het geneesmiddel aan te bevelen als hij individueel overgevoelig is voor de bestanddelen van het geneesmiddel of problemen heeft met de nieren.

Als een patiënt met Champix is gestopt met roken, kan een nieuwe kuur met het geneesmiddel worden aanbevolen om terugval te voorkomen.

Bijwerkingen van Champix

De meest voorkomende bijwerkingen van Champix zijn:

  • misselijkheid;
  • slapeloosheid;
  • depressieve stemming;
  • nachtmerries;
  • hoofdpijn;
  • rhinonasopharyngitis.

Lees de officiële bijsluiter om meer te weten te komen over alle bijwerkingen van het geneesmiddel, en hoe het samengaat met alcohol en invloed heeft op het gewicht.

Champix alternatief

Het meest bekende alternatieve receptgeneesmiddel is Zyban (Bupropion). Een andere optie is combinatie NRT (nicotinevervangende therapie). Overleg met uw arts of deze therapieën geschikt voor u zijn.

FAQ

Kun je Champix in Duitsland kopen?

Vanaf de zomer van 2022 is Champix niet meer verkrijgbaar in alle EU-landen, waaronder Duitsland.

Is het via Kruidvat verkrijgbaar?

Nee, want het behoort tot de groep van receptplichtige geneesmiddelen. Kruidvat kan dergelijke farmaceutische producten niet aanbieden. Als je arts je heeft aangeraden om samen met Champix een vitaminesupplement te nemen, is de kans groot dat je bij deze drogist iets geschikts vindt.

Kan de pil mijn libido beïnvloeden?

Soms kan de pil psychiatrische bijwerkingen veroorzaken, waaronder een verminderd of verhoogd libido (zeldzaam).

Is Champix (Chantix) een populair geneesmiddel om te stoppen met roken?

Varenicline wordt zeer vaak gebruikt om te stoppen met roken. Dit geneesmiddel kan worden opgenomen in de lijst van de meest populaire onder mensen die stoppen met roken.

Kan ik na het innemen van Champix meteen stoppen met roken?

Nee. Het doorbreken van een slechte gewoonte gebeurt niet in één keer. Pillen vergemakkelijken dit proces, maar stoppen met roken is een zelfstandige vrijwillige handeling.

Wanneer zal ik stoppen met roken?

U moet uw eigen stopdatum kiezen. Met een ideale kuur kan 12 weken genoeg zijn om te stoppen met roken. Er is echter geen garantie dat deze periode voor u voldoende zal zijn.

Wat gebeurt er als je rookt terwijl je Champix inneemt?

Roken zal niet meer of minder schadelijk voor de gezondheid worden. De therapie houdt in dat u gedurende de eerste 2 weken doorgaat met roken. Als u na 2 weken behandeling blijft roken, dan beginnen de kansen om met de slechte gewoonte te stoppen af te nemen.

Hoe werkt Champix samen met andere geneesmiddelen?

Varenicline heeft geen klinisch significante interacties met andere geneesmiddelen. De arts moet echter op de hoogte zijn van alle geneesmiddelen die u gebruikt of zult gaan gebruiken. Dit zal het risico op een ineffectieve behandeling verminderen.