Champix kopen bij Kruidvat: kan het echt? Antwoord is hier

Kopen? Start consult

Description

Champix is een bekend middel om te stoppen met roken. Veel mensen kopen het omdat ze eigenlijk nicotineverslaafd zijn en dit probleem niet op eigen kracht aankunnen. Potentiële klanten proberen Champix vaak te vinden bij Kruidvat of Etos, maar deze marktplaatsen zijn niet gemachtigd om dit voorgeschreven medicijn te verkopen. Toch is er een veilige en betrouwbare methode om het medicijn op een snelle manier online te verkrijgen.

stoppen met roken champix

Het is belangrijk: Champix werd in 2021 door de fabrikant (Pfizer Inc.) van de markt teruggeroepen vanwege de detectie van nitrosamine onzuiverheden in de pillen, die in verband worden gebracht met een verhoogd risico op kanker. Momenteel is een datum voor herbevoorrading onbekend. U kunt dus een Champix-alternatief proberen, genaamd Zyban (dat bupropion bevat).

Champix en zijn werkingsmechanisme

Champix-tabletten bevatten de werkzame stof varenicline-tartraat (een nicotinehoudende acetylcholinereceptor). Dit heeft een soortgelijke werking als nicotine, zonder dezelfde schade aan het organisme toe te brengen. Hierdoor wordt de drang naar een sigaret minder sterk, omdat het gevoel na inname lijkt op het gevoel dat je hebt na inname van nicotine. Veel voorkomende symptomen tijdens het stoppen met roken, zoals slaapproblemen, beven, rusteloosheid, verminderde stemming en zwakte, zouden moeten verminderen. Tijdens het innemen van de tablet smaken sigaretten niet meer zo lekker als vroeger.

Kun je Champix kopen bij Kruidvat?

Kruidvat is een webshop die alleen receptvrije producten mag verkopen. Op deze website kun je dus geen receptplichtige geneesmiddelen zoals Champix kopen.

Ook moet je uit de buurt blijven van verkopers die aanbieden Champix zonder recept te bestellen. Zij opereren illegaal (meestal worden ze vanuit andere landen aangestuurd en zijn ze nauwelijks traceerbaar).

stoppen met roken kruidvat

Welke producten om te stoppen met roken worden aangeboden op het webportaal van Kruidvat?

Er worden door Kruidvat verschillende producten om te stoppen met roken aangeboden:

  • kauwgom met nicotine;
  • nicotinepleisters;
  • zuigtabletten;
  • nicotinesprays voor de mondholte.

Hieronder een vergelijking van Champix met gewone nicotinekauwgom die bij Kruidvat wordt verkocht.

Differentiatiecriteria Naam van het product
Champix Nicotine Kauwgom
Actieve bestandsdelen Varenicline (als tartraat), dat behoort tot de klasse van geneesmiddelen die hulpmiddelen bij het stoppen met roken worden genoemd. Nicotineharsinaat (polacrilex), de vorm van nicotine die gewoonlijk zit in stoppen-met-rokenproducten voor oraal gebruik.
Werkingsmechanisme Het blokkeert de effecten van nicotine in het lichaam. Het vermindert ook het verlangen naar nicotine, het vermindert de stimulerende en belonende effecten van tabaksgebruik. Het werkt door nicotine via orale weg (niet via roken) in het lichaam te brengen. De kauwgom vermindert de ontwenningsverschijnselen, waaronder het hunkeren naar nicotine, tijdens een stoppoging van een roker.
Hoe en wanneer in te nemen? Innemen met of zonder voedsel volgens het in de bijsluiter beschreven schema: 0,5 mg eenmaal daags gedurende de eerste drie dagen, daarna 1 mg per dag enzovoort. 1 kauwgom om de 1-2 uur, de gebruikelijke dosis is 8-12 kauwgommen per dag, daarna moet de dosering geleidelijk worden verlaagd.
Bijwerkingen Bijwerkingen zijn onder meer misselijkheid, hoofdpijn, keelpijn, slaapproblemen en een slechte smaak in de mond. De meest voorkomende is mondirritatie, minder frequent zijn overmatige speekselproductie, smaakstoornissen, keelpijn, misselijkheid, en enkele andere.
Contra-indicaties Overgevoeligheid voor het werkzame bestanddeel of voor een van de in de bijsluiter vermelde hulpstoffen. Champix bij voorkeur niet gebruiken tijdens de zwangerschap, een beslissing over het al dan niet innemen tijdens de borstvoeding Het mag niet worden ingenomen door niet-rokers, zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en personen met een verhoogde gevoeligheid voor één van de bestanddelen van het product.
Leeftijdsrestricties Het mag alleen worden ingenomen door volwassenen van 18 jaar en ouder. Het mag alleen worden ingenomen door volwassenen van 18 jaar en ouder.
Pillen per verpakking 28-112 tabletten, afhankelijk van een dosering 204 stuks
Doktersrecept Noodzakelijk Niet noodzakelijk

Waar kan ik Champix snel online bestellen?

Om dit geneesmiddel te krijgen, kiest u de diensten van betrouwbare online apotheken die doktersconsulten aanbieden en recepten kunnen uitschrijven.

U zult een online vragenlijst moeten invullen met vragen over uw leeftijd, geslacht, algemene gezondheid, het gebruik van andere medicijnen, enz. Deze zal worden beoordeeld door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Zoals deze gezondheidsdienst meldt, kan het zijn dat de klant meer informatie aan zijn arts moet verstrekken voordat hij een veilige beslissing kan nemen om de behandeling voor te schrijven. Goedkeuring van de bestelling wordt snel gedaan en het product wordt binnen 1-2 werkdagen bij u thuis of op een andere door u aangegeven bestemming afgeleverd.