condiline kopen zonder recept kruidvat

Condyline (Podofyllotoxine) kopen bij Kruidvat

Kopen? Start consult

Description

Wilt u Condyline krijgen? Dit is een bekend geneesmiddel tegen genitale condylomen (wratten). U kunt het niet bij een drogist bestellen, omdat het alleen verkocht mag worden met een doktersrecept van een klant. Toch kunt u Condyline gemakkelijk online kopen met een doktersconsult, het product wordt dan binnen 1-2 werkdagen bij u thuis afgeleverd.

Wat is Condyline en wat zijn de indicaties voor het gebruik ervan?

Condyline is een cutane oplossing die podofyllotoxine bevat, een niet-alkaloïde lignine, afkomstig van wortelstokken en wortels van een plant genaamd Podophyllum (gewone naam meiroos). Deze stof kan ook worden verkregen met behulp van biosynthese. Het voorkomt celdeling, waardoor de weefsels plaatselijk worden vernietigd.

Indicaties voor gebruik van dit product zijn genitale wratten die kunnen ontstaan op de penis en de uitwendige geslachtsorganen van de vrouw. Wratten kunnen ook ontstaan op de perianale streek. Deze aandoening wordt veroorzaakt door HPV (humaan papillomavirus), een seksueel overdraagbaar virus. Het geneesmiddel kan worden gebruikt door volwassenen en ouderen, en wordt niet aanbevolen voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Hoe gebruikt u de medicatie?

Condyline is bestemd voor topische toediening. Tweemaal per dag aanbrengen, duur van de behandeling is 3 dagen. Gebruik voor het bepalen van de dosering de gebruiksaanwijzing en de speciale toedieningshulp. Slechts een klein gebied kan eenmaal per keer worden behandeld. Vermijd het aanbrengen van de oplossing op de gezonde weefsels. Laat het geneesmiddel drogen alvorens kleding te dragen. De behandeling kan wekelijks worden herhaald gedurende in totaal 5 weken.

Onaangename symptomen zoals jeuk en pijnlijke sensaties verminderen snel na het aanbrengen.

Hier zijn gevallen waarin het gebruik van de oplossing wordt afgeraden:        

  • zwangerschap of borstvoeding bij vrouwen;
  • verhoogde gevoeligheid voor het actieve bestanddeel van het geneesmiddel of voor een hulpstof;
  • open wonden ontstaan na een operatie;
  • gebruik van andere geneesmiddelen die podofyllotoxine bevatten;
  • bloedende of ontstoken laesies.

Aangezien het om een topisch geneesmiddel gaat, zijn er niet veel potentiële bijwerkingen. Deze omvatten balanoposthitis (een ontsteking die de eikel en de voorhuid aantast) en plaatselijke irritaties, zoals pijn, erytheem en zweervorming op het epitheel.

Kan je Condyline met podofyllotoxine op Kruidvat’s website kopen?

Kruidvat biedt alleen middelen zonder recept aan, zoals pleisters, tegen wratten op armen, benen of hals. Deze drogist verkoopt geen geneesmiddelen op recept, zoals Condyline. Hetzelfde geldt voor Etos.

Ondanks het feit dat u Condyline niet bij Kruidvat of Etos kunt kopen, kunt u gemakkelijk verwijzen naar diensten of een geloofwaardige online apotheek, het product daar bestellen en een gekwalificeerde medische consultatie krijgen (via telegeneeskunde). Een arts zal een online vragenformulier bekijken dat door u moet worden ingevuld. Als hij/zij van mening is dat Condyline effectief en veilig is voor uw situatie, zal de bestelling worden goedgekeurd. De kans op weigering bestaat, maar is klein.

Discrete, betrouwbare en legale aankopen zijn dus mogelijk als u kiest voor een vertrouwde en erkende verkoper op internet.

Wat zijn alternatieven voor Condyline?

Apotheken verkopen ook Wartec (oplossing of crème), dat dezelfde werkzame stof bevat. Podofilox is ook een soortgelijk geneesmiddel met podofyllotoxine.

Een ander alternatief is imiquimod (merknaam Aldara), een immunomodulator. Het heeft een werkingsmechanisme dat afwijkt van andere geneesmiddelen, en wordt vaak gebruikt wanneer andere producten weinig werkzaam of ondoeltreffend zijn gebleken.