Wegovy kopen zonder recept

Wegovy

Kopen? Start consult

Description

Wat is Wegovy?

Wegovy is een medicijn dat de eetlust onderdrukt en je daardoor helpt overgewicht kwijt te raken. Om het te gebruiken moet je lichaamsgewicht aan de volgende criteria voldoen:

 • BMI 30 kg/m2 of hoger (obesitas);
 • BMI 27 kg/m2 of meer, met bijkomende ziekten die gepaard gaan met overgewicht, zoals diabetes type II, dyslipidemie, hypertensie of andere.

Fabrikant: Novo Nordisk.
Dosering: Injecteerbare pennen in vijf varianten (elk type heeft een andere dosering en kleur).

Hoe werkt het?

Wegovy bevat semaglutide als werkzaam bestanddeel. Het is een analoog van een natuurlijk hormoon, glucagonachtig peptide-1 (GLP-1), dat in de darm wordt afgescheiden na een maaltijd. Wanneer deze werkzame stof het lichaam binnenkomt, beïnvloedt het de receptoren in de hersenen die de eetlust regelen. Hierdoor krijg je een vol gevoel, heb je een verminderde eetlust en vermindert het hongergevoel. De werkzame stof verlaagt ook de bloedsuikerspiegel, waardoor de stofwisseling verbetert en de hoeveelheid glucose die kan worden omgezet in vetophopingen afneemt.

Het medicijn heeft geen effect op de vetopslag. Om ervoor te zorgen dat jouw lichaam vetreserves gaat verspillen, moet je meer energie verbruiken dan je inneemt. Wegovy helpt je daarbij, maar het vervangt geen caloriearm dieet en/of lichaamsbeweging.

Hoe correct gebruiken?

Deze medicatie moet precies worden gebruikt zoals voorgeschreven door de arts, zonder af te wijken van de instructies. Het medicijn moet worden toegediend in de bovenste ledematen of in de buik. Wegovy dient eenmaal per week op dezelfde dag op een geschikt tijdstip te worden ingenomen.

De volgorde van dosisverhoging:

 • week 1-4 – 0,25 mg
 • 5 – 8 weken – 0,5 mg
 • 9 -12 weken – 1 mg
 • 13-16 weken – 1,7 mg
 • vanaf week 17 – 2,4 mg (tot het einde van de behandeling).

Goede resultaten hangen ook af van een gezond dieet en lichaamsbeweging. Veranderingen in eetgedrag zijn net zo cruciaal als geleidelijke doseringsverhoging en een correct gebruik van de injecties.

Wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van Wegovy

Klinische studies hebben aangetoond dat injecteerbare semaglutide een hogere effectiviteit heeft bij gewichtsverlies dan placebo en andere anti-diabetische middelen. De STEP-studie onderzocht het effect van subcutane toediening van semaglutide in een dosis van 2,4 mg eenmaal per week bij zwaarlijvige patiënten. Na de indiening van de resultaten van de STEP 1-4 studie in april 2021 keurde de FDA het gebruik van semaglutide in een dosis van 2,4 mg eenmaal per week goed voor voortdurende gewichtscontrole bij mensen met overgewicht of obesitas. Studiegegevens toonden aan dat semaglutide (2,4 mg eenmaal per week) aanzienlijk en aanhoudend gewichtsverlies bereikt, samen met verbeteringen in cardiometabole risicofactoren in vergelijking met placebo, en over het algemeen goed wordt verdragen door patiënten. De meest voorkomende bijwerkingen die in STEP’s 1-5 werden gemeld, waren gastro-intestinale reacties, die van voorbijgaande aard waren, licht tot matig ernstig en meestal werden beëindigd zonder permanente stopzetting van de behandeling.

Een samenvatting van de resultaten van onderzoeken naar de doeltreffendheid van semaglutide-injecties in een dosis van 2,4 mg per week is als volgt [1]:

Obesitas of overgewicht

% gewichtsverlies Wegovy (% van patiënten) Placebo (% van patiënten)
5+%  83,5  31,1
10+%  66,1  12
15+%  47,9  4,8

Diabetes type 2 met obesitas of overgewicht

5+%  67,4  30,2
10+%  44,5  10,2
15+%  25,1  4,3

Personen met obesitas of overgewicht die een intensieve leefstijltherapie ondergaan

5+%  84,8  47,8
10+%  73  27,1
15+%  53,4  13,2

Voorzorgsmaatregelen

Complicaties zoals acute pancreatitis, hypoglykemie, nierfalen, galblaasaandoeningen en overgevoeligheidsreacties voor bestanddelen van het geneesmiddel kunnen zich voordoen tijdens het gebruik van het geneesmiddel. In dergelijke gevallen moet de behandeling onmiddellijk worden gestaakt. Ga voor meer informatie over complicaties naar https://www.wegovy.com/.

Wegovy veroorzaakt een vertraagde maaglediging en kan de absorptie van gelijktijdige orale geneesmiddelen beïnvloeden. Andere geneesmiddelen die semaglutide bevatten of ook GLP-1 hormoonagonisten zijn (bv. liraglutide) mogen niet worden ingenomen tijdens de behandeling.

Patiënten met diabetes type II

Vertel jouw arts over je aandoening, zodat hij of zij de dosis van jouw diabetesmedicatie kan aanpassen om een gevaarlijke daling van de bloedsuiker (hypoglykemie) te voorkomen.

Bijwerkingen

Veel voorkomende bijwerkingen zijn hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree, verstopping, maagpijn en andere gastro-intestinale reacties (indigestie, winderigheid, opgeblazen gevoel, gastritis, brandend maagzuur), gevoelens van zwakte of vermoeidheid.

Is Wegovy verkrijgbaar zonder voorschrift?

Wegovy wordt niet zonder voorschrift verkocht. Om het te kopen, heb je een voorschrift nodig. Dit medische document kan worden verkregen bij jouw arts na een onderzoek of via een online dienst met een consultatie op afstand.

Tips voor het veilig online kopen van Wegovy

Het is belangrijk dat je eerst het juiste geneesmiddel voor jou persoonlijk kiest. Vervolgens vul je een aanvraagformulier in met jouw persoonlijke gegevens en beantwoord je vragen over je medische toestand. Een arts van de online service zal vervolgens jouw aanvraag beoordelen en een voorschrift uitschrijven, dat naar de apotheek wordt gestuurd. De laatste stap is de levering van de medicijnen, op jouw adres. Je ontvangt de medicatie de volgende werkdag.

De prijs van het medicijn is inclusief medische zorg (doktersconsultatie en voorschrift) en levering. Vertrouw geen verkopers die een abnormaal lage prijs bieden voor Wegovy en het over de toonbank aanbieden.

Levering is mogelijk in heel Nederland. Als je je in een ander land bevindt, bijvoorbeeld België, kan je jouw bestelling plaatsen op de overeenkomstige versie van de website.

Alternatieven

Het kan zijn dat je een alternatief voor Wegovy nodig hebt als er sprake is van een allergie, intoleratie of of als het niet in de handel verkrijgbaar is. In deze gevallen kan je arts het gebruik van deze geneesmiddelen overwegen:

 1. Xenical (orlistat) – langdurige orale behandeling in combinatie met een matig caloriearm dieet bij obese patiënten met een BMI ≥30 kg/m2 of bij patiënten met overgewicht en een BMI ≥28 kg/m2, inclusief met samenhangende obesitasrisicofactoren. De behandeling met Orlistat moet na 12 weken worden gestaakt als er geen vermindering van het lichaamsgewicht is van ten minste 5% ten opzichte van de uitgangswaarde.
 2. Qsymia (fentermine/topiramaat) is bedoeld als aanvullende behandeling op een caloriearm dieet en verhoogde lichamelijke activiteit voor patiënten met overgewicht met een initiële BMI van 30kg/m2 of 27kg/m2 of meer. Wordt voorgeschreven als ten minste één van de medische aandoeningen die verband houden met het gewicht van de patiënt, zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2 of hoog cholesterol, aanwezig is.
 3. Belviq (lorcaserine) is een afslankmiddel. De werkzame stof onderdrukt het hongergevoel, waardoor patiënten minder eten en een vol gevoel hebben.

Als het om een of andere reden niet mogelijk is om Wegovy te kopen, kan jouw arts een behandeling met Saxenda voorstellen. Dit is een geneesmiddel uit dezelfde klasse – GLP-1-receptoragonisten.

FAQ

Wat moet ik doen als ik een hogere dosis niet verdraag?

In dat geval moet je tijdelijk terugkeren naar de vorige dosis, eenmaal per week, gedurende maximaal 4 weken. Als dit niet helpt wanneer de dosis opnieuw wordt verhoogd, moet de behandeling worden stopgezet. Vergeet niet dat alle doseringswijzigingen onder strikt toezicht van een arts plaatsvinden.

Wat als ik mijn dosis vergeet in te nemen?

Als je een dosis vergeet, moet je deze binnen de eerstvolgende 5 dagen toedienen.

Als er meer dan 5 dagen zijn verstreken, sla je de dosis over en dien je de volgende dosis toe op de geplande datum.

Als je een groot aantal doses overslaat, wordt aanbevolen de dosis te verlagen tot de begindosis voor een tweede kuur, maar raadpleeg eerst je arts voor persoonlijke instructies om geen bijwerkingen te veroorzaken.

Kan ik de dag waarop ik Wegovy inneem veranderen?

De dag van de wekelijkse injectie kan worden gewijzigd als de tijd tussen de twee doses minder dan 3 dagen (72 uur) is. Volg vanaf dit moment het nieuwe schema.

Kan ik Wegovy innemen tijdens zwangerschap?

Aangezien de effecten van het geneesmiddel op de foetus tijdens de zwangerschap onbekend zijn, wordt aangeraden anticonceptie te gebruiken om een ongeplande zwangerschap te voorkomen. Als je zwanger wilt worden, moet je twee maanden voordat je zwanger wilt worden stoppen met het innemen van het geneesmiddel. Als je ontdekt dat je zwanger bent, stop dan onmiddellijk met de behandeling en raadpleeg jouw arts voor persoonlijk advies.

Kunnen orale anticonceptiva worden gebruikt met Wegovy?

Semaglutide zal naar verwachting de effectiviteit van orale anticonceptiva niet verminderen. Wanneer orale anticonceptiva samen met semaglutide worden gebruikt, blijft het algemene klinische beeld onveranderd. Mogelijke bijwerkingen zoals diarree of braken kunnen echter leiden tot fysieke voortijdige stopzetting van het orale anticonceptiemiddel.

Heeft Wegovy invloed op de rijvaardigheid?

Wees je bewust van de mogelijke bijwerkingen. Wanneer je je gezond voelt en zeker weet dat je de weg zonder problemen kan afleggen, kan je veilig rijden. Als je een van de symptomen van bijwerkingen (hierboven beschreven) ervaart, mag je niet rijden. Als je deze symptomen ervaart tijdens het rijden, stop dan op een geschikte plaats en wacht tot je je beter voelt.

Wat zijn de Wegovy bewaarvoorschriften?

Injecteerbare pennen moeten in de originele verpakking zitten.

 • Bewaren in de koelkast bij een temperatuur tussen 2 en 8°C.
 • Vries het preparaat niet in.
 • Zonlicht vermijden.
 • Wegovy spuitpennen mogen bewaard worden bij temperaturen tot 30°C, maar niet langer dan 28 dagen.

Hoe snel kan ik afvallen?

De stofwisseling en gevoeligheid voor het geneesmiddel is bij elk lichaam anders. De snelheid van het gewichtsverlies hangt in grote mate af van dieet, slaap, lichaamsbeweging en de tijdige toediening van de injecties. De behandeling kan tot 68 weken duren.

Kunnen kinderen Wegovy innemen?

Op 23 december 2022 heeft de FDA Wegovy (semaglutide) goedgekeurd voor adolescenten van 12 jaar en ouder met een BMI op of boven het 95e percentiel voor hun leeftijd en geslacht [2].

Bronnen:

 1. https://www.accessdata.fda.gov/drugsatfda_docs/label/2021/215256s000lbl.pdf
 2. https://www.novonordisk-us.com/media/news-archive/news-details.html?id=151389
 3. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36757837/